Detergenti de rufe

Detergenii sunt utilizati in principal pentru indepartarea uleiului, grasimilor, murdariei si petelor, care nu pot fi eliminate doar cu apa. Detergentii au o putere mai mare de curatare decat sapunurile si contin compusi ce sunt mai putin afectati de apa dura (apa care contine minerale) ceea ce-i face mai eficeinti.
Ca si sapunurile, acesti agenti de curatare, au de asemenea componente hidrofile si hidrofobe. Partile hidrofobe ale moleculelor sunt atrase de ulei, grasimi si alte particule de murdarie si respinse de catre apa astfel raman pe material curatandu-l. Partile hidrofile ale moleculelor sunt atrase de apa.
In momentul clatirii cu apa al unui detergent, se spala agentul de curatare, precum si particulele de murdarie odata cu acesta
Alte substante chimice prezente in detergenti moderne sunt agenti de oxidare, alcali, enzime, inalbitori si coloranti.
Pentru categoria detergenti de rufe este folosit un agent de curatare pentru curatarea materialelor  textile cum ar fi lenjerie de pat, prosoape , haine, lenjerie, haine si perdele.  Acesti detergenti sunt  manuali sau automati, cei manuali fac mai multa spuma cei automati mai putina, dar curata la fel de bine in ambele cazuri. Produse de curatare pentru rufe sunt disponibile in diferite forme lichide, granule, sau pernute ce se topesc in cuva masinii de spalat.
Fiecare particula de pata si murdarie necesita un tratament diferit. Este important sa alegeti un detergent cu atentie, pentru a combate toate tipurile de pete si sa mentineti calitatea de hainelor.
 Este de preferat sa cumparati detergenti  in functie de tipul hainelor pe care doriti sa le spalati si de uzura lor. Puteti folosi un detergent puternic pentru curatarea  rufelor de bumbac  cu grad ridicat de murdarie cum ar fi lenjerie de pat, prosoape si covoare si un detergent delicat  pentru spalarea hainelor de zi cu zi, haine pentru copii, haine de matase si lana. Este recomandabil deasemenea sa cumpere detergenti de rufe de la un comerciant on-line de incredere care in caz de nevoie va poate si sfatui in privinta alegerii produsului potrivit.