Cum functioneaza steroizii in corp

Daca te uiti bine la orice culturist care utilizeaza steroizi, poti deja sa iti formezi o idee despre cum functioneaza steroizii. Insa, doar stiind ca steroizii vor creste masa musculara, nu este suficient pentru a te asigura ca utilizarea lor iti va sculpta fizicul ca in revistele de fitness pentru barbati. Cunoasterea functiilor biologice si farmacologice, precum si modul in care aceste medicamente actioneaza asupra corpului, este un pas important pentru utilizarea eficienta a steroizilor, in conditii de siguranta.

Steroizii (care au in compozitie testosteron artificial), la fel ca toate medicamentele, actioneaza prin manipularea nivelurilor de substante produse deja de organism. Testosteronul se gaseste atat la barbati cat si femei, desi este mult mai raspandit in randul barbatilor. Acesta este hormonul care “da” oamenilor parul facial, voci mai profunde, mai groase si muschi mai mari.

Cand un utilizator ingereaza steroizi, exista mai multe procese prin care acestia trec in organism. Primul proces, numit absorbtie, se ocupa de modul in care sunt administrati steroizii. Steroizii sunt luati fie pe cale orala, fie sub forma de pastile, sau intramuscular cu ac hipodermic. Steroizii orali sunt ingerati ca alimentele, prin stomac si intestinul subtire. Acizii din stomac dizolva pastilele si separa testosteronul de restul de substante din pilula. Steroizii sunt apoi transportati prin intestinul subtire si ficatu, inainte de a intra in fluxul de sange. Steroizii injectabili ocolesc tractul digestiv si intra direct in fluxul sanguin.

Procesului de distributie este atunci cand steroizii incep sa “lucreze”. Distributia se realizeaza atunci cand medicamentul se deplaseaza prin organism prin fluxul de sange. Testosteronul , la fel ca toti hormonii, actioneaza ca un mesager chimic pentru organism. Ca si steroizii, trece prin corp, pentru a declansa dezvoltarea de noi proteine. Aceste proteine ​​construiesc masa musculara si forteaza corpul. Procesul are loc in mod natural in organism, fara utilizarea de steroizi. Cu toate acestea, exista momente cand steroizii suplinesc sau cresc cantitatea de testosteron din organism si cresc, de asemenea, frecventa cu care acesta se leaga la proteinele din celulele.