Cand te bantuie trecutul ce faci

NOTA: acest articol contine un limbaj neindicat unora
No hai sa vedem. Mai intai iei o foaie de hartie si incepi sa desenezi cu liniuta de la capat, cu virgule si scris ordonat ca in generala. Faci un brainstorming (ce-mi place cum suna) pe romaneste iti storci creierii deasupra hartiei si vezi ce culoare are la sfarsit. Incearca totusi sa alegi o ora rezonabila la mine deja e ora 4 si nu stiu daca mai iese vreo culoare dar sa vedeem. Ce-mi mai place sa o lungesc nu’i asa? Doar am sa dau copy si paste. Pot sa va scriu si romane asa…
SA revenim.
Ce faci cand te bantuie trecutul? (pentru incepatori)
  1. ambientul. pui o melodie trista (ex shape of my heart) si stai noaptea cu ochii in calculator si cu mintea departe gandindu-te e bine ..nu e bine.. mai bine.. de rahat.. melodia ajuta ca iti creaza o atmosfera mai dramatica si nu’i asa, ce ar mai fi viata asta fara drame. Si stai si asculti melodia aia dramatica, iti creezi o stare de toata drama, dramatizezi, isi consumi drama si concluzionezi..
  2. concluziile. Astea trebuie sa fie cat mai obiective. Fara ca o fi ca o pati, nu dom’le. Tai in carne cruda, despici firul in patru, calci peste.. hm personalitate si peste instictul tau natural de autoaparare si scuipi tot asa cum e. Urat cum e, e al tau.
  3. cum e? Cum sa fie. Mai conteaza? Parca discutia e despre trecut.
  4. defineste trecut. Trecut e ceea ce a fost, s-a petrecut, a fost bine sau nu, am avut ceva de invatat, ori de bine ori de rau, e o parte din noi. Si cel mai important: trecutul nu se mai poate schimba! Prea cliesu, ia sa vedem una mai originala. Trecutul e ce a fost digerat de ieri si dat afara azi. Ce ai mancat azi o sa fie trecut maine. Uneori nu prea arata sau miroase bine dar ce mai conteaza, tragi apa si aerisesti. Imi cer scuze pentru cei mai sensibili la astfel de discutii dar trebuie sa recunoasteti ca e o metafoara a naibii de buna J))
  5. Schimbarea. Sa recapitulam. Iti plangi de mila si te gandesti la mama naibii ce s-a petrecut acum secole, sau ani sau luni sau zile sau ma rog. Si maine iti vei plange de mila cum ti-ai petrecut timpul planagandu-ti de mila. Poimaine vei regreta ca ai pierdut 2 zile plangandu-ti de mila ..sa continui?
  6. Continuitatea. Ok, partea asta stiu ca e mai dificila. Oamenii sunt reticenti la nou, asta e firea noastra dar noul trebuie acceptat asa cum vine. Nimeni nu cere schimbari majore din start dar mai tine-ti minte expresia aia celebra “un pas mic pentru om, un pas imens pentru omenire”. Facand doar o mica tentativa de a privi numai in viitor si nu inapoi, cel putin incercand, poti aduce schimbari extraordinare in interiorul tau. Totul e sa vrei! Acum, cu ochii inchisi, inspira! Tocmai ai inspirat viitorul, e placut nu e asa? Opreste-te! Inceteaza sa mai respiri. Eee cat crezi ca rezisti asa pana cand ceva pocneste in tine.. Mda ora 4 se pare ca e buna de metafore, nu ati zice?!
  7. Ce e de zis. Asta la vista baby! Sau “fuck you motha fucker” sau “whatever” simplu nu? De ce noi oamenii complicam lucururile mereu. Ar trebui sa fie doar 2 culori. Ori e alba ori e neagra!
Pentru situatii de urgenta, inchide-ti ochii si imaginati-va intr-o incapere, sau ma rog, intr-un loc unde sunteti singuri. E important sa fiti singuri. Ok! Acum ca nu e nimeni in jur, acolo in locul imaginat, puteti sa va manifestati cum simtiti.
Poti sa tipi, sa te tarai pe jos, sa iti smulgi parul din cap, sa alergi in cerc, sa te dai cu capul de perete, sa musti, sa bati pe cineva (uuh asta e preferata mea) dar nu uita, fa asta in mintea ta.. E si distractiv pe deasupra.
Asta a fost mica noastra sesiune despre “cand te bantuie trecutul” acum eu o continui singurica pe cea “cum sa dormi pe o parte la caldurica”.
Noapte buna!

Costinesti - statiunea tineretului

Costinesti este atat una dintre localitatile-statiune de pe tarmul Marii Negre cat si resedinta comunei cu acelasi nume. Daca in mod permanent, statiunea nu are decat 905 locuitori, pe parcursul verii aceasta devine un adevarat lacas de distractie si voie buna, tineri de pretutindeni venind pentru atmosfera specifica a acestei zone.
Chiar daca la inceput, in anul 1960, Costinesti nu era nimic mai mult decat un mic sat pescaresc, in ziua de astazi a devenit o destinatie de vara absolut ideala si extrem de populara in special printre cei tineri, printre studenti. Pe parcursul erei comuniste, in Costinesti s-a construit un singur hotel plus numeroase vile si bungalouri acestea fiind extrem de diferite atat la stil cat si la confort.
In interiorul tarmului, statiunea are si un mic lac de 7 hectare numit lacul Costinesti. Acesta este singurul lac de pe litoralul Romaniei ce nu este alimentat subteran, iar datorita gradului de salinitate extrem de ridicat s-a format o pelicula de namol folosit in diverse tratamente reumatice.
In Costinesti, fata de alte zone a tarii noastre, turismul a debutat relativ tarziu. In anul 1920 amatorii de pescuit in mare si diversi cercetatori arheologici veneau in actuala statiune. La vremea respectiva, eroziunea falezelor dezgropa fel de fel de cioburi, de banuti, sau de inscriptii care mai de care mai interesante.
Cu toate astea, nici un tanar nu a auzit de “statiunea Costinesti” pana in anul 1949 cand a fost inaugurata prima tabara destinata pionierilor. La numai 10 ani, cand deja avea un renume, in Costinesti a mai fost deschisa si tabara internationala a studentilor. Printre cei care au participat la taierea respectivei panglici a fost si Ion Iliescu, lider al studentilor comunisti la acea vreme, ulterior presedinte al intregii tari. Dupa anul 1966 statiunea Costinesti a cunoscut o crestere mai mult decat masiva in ceea ce priveste infrastructura sa, Nicoale Ceausescu avand poate chiar cel mai important rol in dezvoltarea statiunii.
Exact ca in orice statiune, si in Costinesti exista o serie de obiective si atractii turistice, care mai de care mai interesante. In primul rand, in partea de nord a plajei, foarte aproape de tarm, putem regasi epava Evangheliei, vas grecesc esuat la mal in anul 1960. Daca la inceput scopul acestuia era sa transporte portocale la Constanta, ulterior a devenit una dintre principalele atractii ale Costinestiului.
Desi Costinesti este o statiune in care atat copii cat si adultii se pot simti bine, tinerii sunt de departe cei mai favorizati. Chiar daca viata de noapte de aici nu este la fel de dezvoltata pe cat este cea din Mamaia, pe parcursul verii, din Costinesti nu va lipsi niciodata voia buna, veselia sau chiar muzica ce rasuna pana in zori. Fiind, in mare parte, o statiune frecventata de tineri, despre Costinesti se poate spune ca vara nu doarme niciodata.
In ceea ce priveste conditiile de cazare ale statiunii Costinesti, putem afirma ca acestea variaza de la caz la caz. Este adevarat, exista si hoteluri extrem de luxoase, dar exista si conditii de cazare ... sa spunem insalubre. Preturile, dupa cum probabil v-ati dat seama, variaza si sunt pentru buzunarul oricui. Totusi, de multe ori se intampla sa se faca rabat la calitate.
Totusi, sa nu credeti ca in Costinesti nu se gaseste cazare decenta cu bani putini! In cazul in care rezervarile sunt facute undeva din perioada aprilie – mai, puteti obtine calitate ridicata la pret redus. Pe langa asta, fiind una dintre cele mai cautate statiuni, in special de catre tineri, pe parcursul verii Costinesti se umple pana la refuz. Astfel, puteti avea parte de situatia neplacuta de a nu gasi loc de cazare, si cu totii stim ca acest lucru trebuie evitat si prevenit pe cat posibil.
Se spune ca daca n-ai dormit cel putin o noapte pe plaja din Costinesti, n-ai fost tanar in adevaratul sens al cuvantului. Un sejur in aceasta statiune nu va fi uitat prea curand, indiferent ca ai 7, 18 sau 49 de ani.