Bucuresti, oras turistic

Sunt sigura ca multi dintre noi s-au saturat de poluarea si traficul din Bucuresti. Cui i-ar place sa stea toata ziua in praf, galagie si aglomeratie? Nu multa lume ar putea locui aici. Cei care s-au nascut si au crescut aici, da, dar daca vine cineva din provicie, cu siguranta s-ar obisnui greu. Insa, trebuie sa nu uitam un aspect, Bucuresti a fost candva numit Micul Paris. Oras caruia nu ii lipsea frumusetea Parisului adevarat, oras care stralucea in ochii mulltor turisti. Si era vizitat des. Era poate chiar mai mult decat un furnicar. Stim cu totii, ca de obicei oamenii de afaceri, aleg , atunci cand vin in tara noastra hoteluri de 4 stele.  Si e normal sa fie asa. Acestia sunt oameni care nu pot alege sa se cazeze oriunde. Vor sa aiba totul la discretie, poate chiar sa nu se afle ca sunt in orasul nostru. De ce nu? Si daca avem hoteluri de 4 stele de calitate in tara, de ce sa nu fie alese, de ce sa nu se cazeze oamenii importanti in acestea? Si cred ca aleg aceste hoteluri si prin prisma angajatilor care lucreaza aici. Nu vei gasi niciodata la un astfel de hotel persoane necalificate, sau fara experienta. Cei mai buni bucatari, cei mai buni ospatari, vor avea grija sa nu le lipseasca nimic. Acesti angajati sunt cei care trebuie sa faca turistul strain sa se simta , ca acasa, sau chiar mai bine decat acasa. Nu cred ca exista vreo persoana care sa fi avut experiente neplacute dupa, sau in timpul cazarii la un astfel de hotel. Nici nu cred ca ar fi posibil. Se stie oricum ca in general Bucurestiul, si hotelurile din Bucuresti sunt foarte cautate. Bucuresti, fiind capitala tarii, e normal ca cei mai multi straini sa vina prima data aici. Apoi in restul oraselor mari.

Cursuri utile

Mi-am pus ordine în cutia zilnică a rutinii vieţii mele, în cutia cu talente şi m-am întrebat ce ar trebui să fac pentru mine, pentru a mă autoeduca şi pentru a-mi uşura existenţa. Apoi am început să notez de ce cursuri aş avea nevoie pentru a fi fericită.

Primul care mi-a venit în minte a fost cursul de dans. E minunat, rămâne pe listă pentru că îţi dăruieşte mai mult decât placerea de a trăi, îţi oferă posibilitatea de a face sport într-un mod cât mai plăcut şi de a te detensiona.

Următorul curs la care m-am gândit a fost cel de croitorie. Pe acesta am fost nevoită să-l tai de pe listă pentru că nu am maşină de cusut acasă şi nici nu am avut niciodată contact cu această îndeletnicire. A fost scris mult prea repede pe listă fără a fi gândit...poate pe viitor.Următorul curs a fost cel de gătit. A rămas pe listă pe că îmi va fi de folos atât mie cât şi celor din jurul meu, mă va învăţă cum să trăiesc frumos şi sănătos.

Celelalte cursuri pe care mi le-am dorit trecute pe listă au fost cele cu referire la handmade: fabricare bijuterii, săpun natural şi alte cosmetice. Din păcate nu prea am acces uşor la ele nefiind atât de populare. Acestea pot fi urmate cu precădere în capitală, în celelalte oraşe există o lipsă de asemenea cursuri pe care am suplinit-o cu autoeducare, tutoriale şi cursuri online. Mi-am mai dorit de asemenea cursuri de înot, de călărie şi de comunicare.

Am fost destul de selectivă în final dar educaţia e minunată atunci când îţi alegi tu ce vrei să faci. Cursurile nu sunt doar o formă de învăţare, ci sunt şi o formă de a te relaxa şi bucura de momentele libere din viaţă, de a-ţi umple golurile din suflet şi minte.