Ce sunt cosmarurile?

Visele care starnesc sentimentul de teama sunt unele dintre cele mai frecvente vise ale oamenilor – poate chiar mai frecvente decat visele obisnuite. Insa trebuie facuta o distinctie foarte clara intre visele care starnesc teama si cosmaruri. Putem simti teama chiar ca urmare a unui eveniment neplacut sau ciudat sau aflati fata in fata cu o decizie greu de luat, sau cu o situatie noua in care nu stim cum sa actionam. Poate fi vorba despre teama, nu ca stimul negativ, ci ca de un stimul care uneori ne ajuta chiar sa alegem un drum anume. De asemenea, copiii pot simti teama in timpul viselor, atunci cand visul implica separarea de parinti, de casa, indepartarea de prieteni dragi sau mutarea intr-o casa noua.

Pe de alta parte, cosmarul este un vis de groaza, cu situatii si prezente infioratoare. Printre personajele care populeaza cel mai adesea cosmarurile regasim monstri, vampiri, fantome, diavoli, sau persoane necunoscute care ne ataca sau poate chiar personaje cunoscute care se transforma in calai. Mai rau este ca desi in general exista tendinta de a uita visele, din pricina senzatiei groaznice pe care o lasa in urma, cosmarurile nu se uita foarte usor. Putem da sens viselor si gasi interpretarea viselor, in dictionare online de vise, dintre care cevisez.ro pare a fi cel mai complet si, mai ales, cel mai usor de folosit.

De-a lungul timpului, psihologii si medicii care au studiat visele, cu precadere cosmarurile, si au incercat sa gaseasca un sens aparitiei acestora si mai ales o traducere, au atribuit aparitia cosmarurilor, ba unor cauze fizice, ba unor cauze psihice. Freud punea chiar aparitia comsarurilor pe seama anomaliilor sexuale si a tulburarilor psihice si sustinea ca intensitatea cosmarului creste direct proportional cu senzatia de vinovatie a celui care viseaza si care in perioadele de veghe isi reprima anumite tendinte.

Luceafarul - editia mondena

Cum ii priveam intr-o zi pe Liviu Varciu si a sa fosta-reluata-iarasi-fosta Adelina Pestritu, m-a lovit duhul artei in versuri si am tras un fragment monden de poezie, ce n-a vazut Eminescu cat a trait.

Era o fat-odata, Adelina.
Si era singura curtezana la parinti
Si mandra-n toate cele 'spe nuduri la reviste
Cum e Gyorfi in Italia,
Si Ghenea-n Hollywood.
Si-astepta bruneta un flacau c-o palma tare.
Intr-o zi, apare-n zare un gelat fredonand
“Ochii tai mi-amintesc cat de mult ne iubeaaaam...”
-Oh, Varciule, da-mi acum o palma-n ceafa,
C-am asteptat-atat orgasmul!
-Nesatula fata!
Ia d-acilea, mandro, ca viril ca Varciu-n palma
Rar gasesti!
Si cum schimbau ei vorbe dulci si palme-n ceafa Adelinei,
Flacaul zise-odat:
-Fa, mi-a ramas palma gravida!
-Lasa Varciule, ca-i o extrauterina,
O pastrezi in vina!
Si astfel, Varciu puse extrauterina-n buzunar
Si Adelina incaleca p-un cal si dup-un cavaler cu mana grea pleca in zare!

Descopera Romania

Desi Romania ar putea avea o celebra reputatie a unor vampiri bantuind un castel intr-o zona rurala intunecata si umeda, tara are cu siguranta mult mai multe de oferit decat un simplu trecut sinistru. Romania este cea mai mare tara dintre statele balcanice, cu o oferta mare de activitati si distractii. Aceasta tara reprezinta o combinatie diversa intre otomani si influentele romane, oferind o cultura foarte placuta, care necesita sa fie descoperita in orice moment al anului, chiar si de proprii locuitori.

In Romania exista mai multe orase care au acces la mare, Dunare si lacuri, lucru care ofera mari oportunitati pentru sporturile nautice. Exista, de asemenea, si multe trasee si parcuri nationale, care ofera oportunitati de drumetii, precum si acces la explorari in natura. Insa pentru a te bucura de toate acestea, trebuie sa te cazezi la una dintre cabanutele cu traditie din satele de pe langa marile orase. Fie ca alegi o cazare Busteni, Brasov sau Sibiu, cultura din Romania ramane una la fel de neasteptata si intriganta.

Amintirile unui trecut intunecat si arhitectura gotica se transforma incet in piloni istorici, pastrand o cultura plina de oameni care sunt mandri sa lucreze pentru schimbarea tarii lor. Exista si un interes istoric uimitor in multe dintre orasele tarii, acesta regasindu-se prezent in diversele cladiri, biserici si restul de monumente istorice din patrimoniu. Comunitatea plina de viata din Romania ofera, de asemenea, o mare perspectiva asupra modului de viata al tarii prin prezentarea alimentelor, mestesugurilor si modului general de viata la targurile deschide in majoritatea oraselor cu traditie.

Exista totodata si multe orase ciudate in Romania, in care inca se mai simte acel iz al lumii vechi. Muzica si dansul din tara sunt la fel de primitoare ca invitatia la un pahar de vin, lucru care face cinste continua Romaniei. Fara indoiala Romania are multe de oferit si, cu siguranta, nu se va opri aici.

Strazile din Bucuresti tot mai nesigure

Nu doar o data s-a intamplat ca Bucurestiul sa se transforma intr-un camp de lupta pentru cei care se cred stapanii lumii. Oameni nevinovati cad prada violentei si abuzurilor, fara ca sa fie cineva in preajma sa le sara in ajutor.

O astfel de drama i s-a intamplat si unei tinere de 23 de ani, care intr-o fractiune de secunda a devenit din om normal, neom. Un individ care se parea ca avea ceva de impartit cu tatal victimei, a tras cu un pistol in ochiul tinerei, pe care a mutilat-o pentru totdeauna.

Acum, fata trece printr-o perioada dificila a vietii ei este inca in stare de soc dupa evenimentele petrecute. Tanara a fost externata, iar aceasta a fost audiata pentru a-si spune si punctul ei de vedere in fata procurorilor care investigheaza cazul grav.

Medicii spun ca ochiul a fost afectat grav si ca victima nu va mai putea vedea vreodata cu acesta.

Acum cand situatia prin care trece este atat de devastatoare, victima a mai primit o lovitura. De aceasta data din partea prietenului ei. Din cauza desfigurarii si a starii grele prin care trece tanara, acesta s-a hotarat sa o paraseasca, cu toate ca victima avea acum nevoie de iubire si acceptare mai mult ca niciodata.

Pana se va face lumina in acest caz, medicii vor incepe reconstructia ochiului distrus in vederea punerii unei proteze ce va avea un rol estetic.