Ce este colesterolul?

Colesterolul este extrem de vital pentru corpul nostru si il producem prin sistemul nostru propriu. Noi nu ne bazam pe dieta noastra sa il furnizeze. Daca ar fi sa nu mai mancam niciodata nici un fel de colesterol, corpul nostru ar produce tot ce este necesar. Cand am manca alimente cu colesterol in ele, corpul nostru ar reduce productia sa interna, pastrand astfel echilibrul corect de care avem nevoie pentru ca organismul nostru sa functioneze bine. Acesta functioneaza in acelasi fel ca un termostat pentru a mentine camera la temperatura potrivita.

Colesterolul este o grasime. Este, de asemenea, un sterol din care sunt facuti hormonii steroizi. Arata un pic precum ceara de albine. Acesta curge prin sange efectuate prin particule mici de proteine ​​acoperite numite lipoproteine​​, care se amesteca usor cu sangele. Grasimile in aceste particule sunt o combinatie de colesterol, trigliceride si fosfolipide care detin totul impreuna.

De ce avem nevoie de el si ce face?

Colesterolul este vital pentru supravietuirea organismului nostru. Am muri literalmente fara el. Cele patru functii principale sunt:
 
  • El ajuta pentru a face invelisul exterior al fiecarei celule din corpul nostru
  • Produce acizii biliari care digera alimentele in intestine
  • Acesta ajuta organismul sa produca vitamina D si transporta alte vitamine liposolubile
  • Este implicat in producerea de hormoni proprii, cum ar fi testosteronul si estrogenul