Sistemul GPS, cel mai bun tovaras de drum. Cum il alegem?

Atunci cand cumparam un sistem GPS avem tendinta, ca si in cazul altor produse, sa alegem cea mai ieftina oferta. Insa, in cazul navigatiilor GPS alegerea lor in functie de pret nu este cea mai buna varianta.
 
In alegerea sistemului GPS trebuie sa tinem cont de producator (pentru ca avem nevoie de harti compatibile), de dimensiunile display-ului si de facilitatile suplimentare, cum ar fi, de exemplu bluetooth-ul. Aspectul exterior al sistemului GPS este si el important si deloc de neglijat.
 
Un sistem de navigatie GPS de calitate apartine, in general, unui producator cunoscut. Cele mai bune sisteme de navigatie GPS apartin firmelor Cartek, Moi si Garvin. Magazinele online specializate in electronice auto sau magazinele traditionale sunt cele mai bune doua optiuni de achizitionare a unui sistem GPS performant si de calitate.
 
Alte aspecte ce trebuie analizate inainte de a cumpara un sistem auto GPS
 
Dimensiunile unui GPS incep de la 3,5 inch. Totusi, cele mai uzuale sunt sistemele de navigare de 4,5 si 5 inch. Exista si oferte cu o diagonala mult mai mare – chiar si de 7 inch -, dar acestea sunt putin mai scumpe. Se poate opta pentru un sistem GPS cu asemenea dimensiune daca locul montarii este indepartat de campul vizual obisnuit.
Procesorul GPS-ului determina viteza cu care este calculat un traseu, ori viteza cu care este reconfigurat acesta in cazul abaterii de la traseul primar. Astfel, e preferabil ca GPS-ul ales sa detina un procesor de minim 400 Mhz.
 
In cazul unei navigatii GPS, memoria RAM este la fel de importanta ca si procesorul. Marea majoritate a aparatele de navigare au 64 ori 128 Mb RAM. 64 Mb sunt aproape suficienti, unica problema e faptul ca vom putea incarca doar soft-uri “usoare”.
 
Facilitatile suplimentare sunt, asa cum spuneam inca din primul paragraf al articolului, foarte importante. Trebuie sa avem in vedere sistemul bluetooth, necesar pentru conectarea cu telefonul si folosirea GPS-ul pe post de car kit, modulatorul FM, media player-ul, etc. Toate aceste facilitati suplimentare sunt necesar, insa fiecare dintre acestea ridica pretul sistemului GPS.
 
Ca o scurta concluzie, cel mai bun sistem de navigatie GPS ar trebui sa aibe 5 inch pe diagonala, un procesor de 500 Mhz, 128 Mb de memorie RAM si bluetooth.