Tu cum iti amenajezi bucatarie?

Daca tocmai ti-ai cumparat o casa si treci la etapa de amenajare interioara, este timpul sa stii ce ti se recomanda in materie de design interior in 2014. Desi pare cea mai usor de amenajat, bucatarie este, in viziunea designerilor de interior, incaperea cu cele mai mari pretentii in materie de design. Si acest lucru, din cauza faptul ca trebuie sa gasesti solutiile potrivite in functie de dimensiunea si forma bucatariei si sa mai beneficiezi si de suficient spatiu incat sa te misti in voie.

Anul 2014 este anul in care se pune mare pret pe bucatarii si pe eleganta in designul unei bucatarii, fie ea de apartament sau de casa. Specialistii in domeniu vorbesc despre piese de mobilier cat mai mici, despre bucatarii aerisite, in care primeaza ideea de spatiu. Cu alte cuvinte, amenajarea bucatariei trebuie facuta in ideea pastrarii unei incaperi aerisite, in care poti respira in voie, chiar si daca este vorba de o bucatarie cu dimensiuni mici.

Bucataria de apartament si amenajarea ei


Spatiul unei bucatarii de apartament limiteaza optiunile in materie de design, de aceea, specialistii in domeniu recomanda mobilierul liniar, care sa includa elementele absolut necesare: chiuveta, cuptor, plita si frigider. Se recomanda si un blat de mici dimensiuni, realizat din materiale deosebite care sa aduca o schimbare majora in ambient. Nu uita ca, in acest caz, sa optezi pentru culori deschise care dau impresia de incapere aerisita.

Bucataria cu suprafata generoasa

In cazul unei case de mari dimensiuni, bucataria are cu siguranta o suprafata generoasa, iar suprafata generoasa da nastere unor multiple optiuni de amenajare. Ca sa iesi din tipare si sa fii in ton cu tendintele actuale de design interior, uita de vechea chiuveta din inox si opteaza pentru una intr-o forma moderna, eleganta, deosebita. Orienteaza-te catre un mobilier modular, usor de montat si de calitate. Nu exista nicio lege care spune ca spatiul aflat deasupra chiuvetei cere neaparat placare cu faianta. Trebuie sa ai initiativa, sa fii indrazneata si sa-l plachezi cu module speciale de inox, plastic sau chiar sticla.

Personalitatea unei bucatarii este data si de lucrurile mici. Fii sigura ca ai de unde alege stativele, suportii, accesoriile, gratarele si toate celelate obiecte care iti fac viata mai usoara in bucatarie.