Vreti sa petreceti Craciunul si Revelionul la Viena?

Sarbatorile de iarna nu au niciun farmec daca sunt petrecute acasa, in acelasi spatiu in care te afli si in restul anului. O iesire in strainatate e foarte buna pentru toata familia. Copiii pot sa vada pentru prima data locuri uimitoare pe care le-au vazut doar la tv sau pe Internet, in poze sau filmulete. Dvs., adultii, puteti sa redescoperiti orasele tineretii dvs. sau sa va regasiti prieteni vechi despre care nu mai stiti nimic, stabiliti de mult departe de granitele tarii natale. Un loc ideal pentru petrecut o vacanta alaturi de parinti si copii este Austria, o tara care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

Visul de a vizita Viena, Salzburg, Linz, Innsbruck poate deveni realitate imediat cu Transport persoane Romania Austria de la DAVID-TRANS. Pentru ca vacanta planificata nu prea are asa de mare farmec, o idee foarte buna este sa plecati intr-o escapada pe cont propriu, mai ieftina si mai usor de gestionat. Nu trebuie decat sa va faceti rezervare pentru Transport persoane Romania Austria la DAVID-TRANS iar de restul se va ocupa echipa DAVID-TRANS. Avand la dispozitie un parc auto intreag de autocare moderne, dotate cu aer conditionat si locuri confortabile, dar si microbuze de noua locuri cu toate dotarile necesare pentru un drum placut, DAVID-TRANS asigura Transport persoane Romania Austria la cele mai inalte standarde. Oferind in Ungaria si o masa calda gratuita calatorilor care de abia asteapta sa vada splendida Austrie, firma de transport are si suprize pentru calatorii fideli si discounturi consistente pentru copii – 20 de euro – si studenti – 10 euro – din pretul de vanzare al biletelor de calatorie.

Avantajul alegerii microbuzelor elegante si confortabile este ca va vor lasa fix acolo unde vreti sa ajungeti in Viena, sa zicem, in centru, de exemplu, la o anume adresa. Daca va ganditi sa luati mai multe bagaje cu dvs. trebuie sa stiti ca veti putea pune doua bagaje gratuit in cala masinii si inca unul, tot gratuit, il puteti lua in masina, restul vor fi taxate conform tarifelor stabilite. De siguranta Transport persoane Romania Austria se vor ocupa soferii cu experienta enorma pe drumurile europene, care vor alege doar cele mai rapide si mai putin periculoase rute pentru a duce clientii la destinatie in cele mai bune conditii.

Daca vreti si dvs. sa plecati in scurt timp spre Austria, pentru a petrece concediul si vacanta de iarna, atunci trebuie sa va rezervati un loc in autocar sau microbuz chiar acum, la numerele de telefon +40 753 702 301, 0766 759 468 sau puteti sa dati un e-mail la office@viotur.ro sau targufrumos_filaret@yahoo.com.

Razboiul sexelor la cea mai inalta specie

Suntem niste animale exceptionale, in sensul ca tatii si mamele noastre raman adesea impreuna dupa ce copopuleaza si sunt ambii implicati in cresterea copilului rezultat din actul sexual. Nimeni nu ar putea pretinde ca sunt egale contributiile parintesti ale femeilor si barbatilor: ele au de fapt tendinta de a fi grosolan de inechitabile in majoritatea casniciilor si a societatilor. Dar majoritatea tatilor au o anumita contributie la cresterea copiilor lor, chiar daca aceasta se rezuma doar la mancare, aparare ori transmiterea unor drepturi asupra pamantului. Asemenea contributii sunt in asa masura luate in serios, incat ele sunt mentionate pana si in lege: tatii divortati sunt obligati sa-si sustina copilul, dar chiar si o mama necasatorita poate sa-l dea in judecata pe un barbat pentru a obtine sprijin in cresterea copilului, daca testele genetice dovedesc ca el e tatal copilului. Dar asta face parte din perspectiva noastra tipic omeneasca. in afara de egalitatea sexuala, comportamentul nostru este aberant in lumea animala si, in special, in randul mamiferelor. Daca urangutanii, girafele si majoritatea celorlalte specii de mamifere ar putea sa-si spuna parerea, ar declara cu siguranta ca legile noastre de sprijinire a copilului sunt absurde. Majoritatea mamiferelor mascule, dupa insemanare, nu au nici un rol in viata urmasului lor sau a mamei acestuia, ei sunt prea ocupati sa caute alte femele pe care sa le insemineze. In general, animalele mascule, si nu doar mamiferele mascule, ofera mult mai putine (sau chiar deloc) ingrijiri parintesti decat femelele.

Daca esti indragostit de cultura, ia un apartment in Sibiu si fii in centrul evenimentelor

Cine nu si-ar dori sa traiasca intr-o capitala, unde se intampla atat de multe evenimente culturale, unde oamenii sunt mai calzi ca in alte orase si istoria pare ca reinvie in fiecare zi. Da, puteti sa locuiti intr-o capitala, si e chiar in Romania. Nu, nu e Bucurestiul, ci Sibiul, fosta capitala culturala europeana. Cu locuri de munca destule fata de alte judete de prin sud sau est, Sibiul e orasul ideal de locuit pentru cei care vor sa traiasca intens viata culturala.

Oferta topimobiliare.ro, portalul cu anunturi actualizate permanent, in privinta apartamentelor din Sibiu este suficient de buna incat sa va gasiti un apartament de cumparat, daca aveti bani, sau de inchiriat pe o anumita perioada, daca aveti doar niste treburi de rezolvat acolo. Anunturile de apartamente Sibiu sunt reale, alese pe spranceana de echipa TopImobiliare, sunt verificate si actualizate in timp real pentru ca tu sa stii mereu cand un apartament s-a inchiriat sau s-a vandut si sa nu pierzi timpul sunand sau asteptand un raspuns de la proprietar.

Alt avantaj oferit de topimobiliare.ro il reprezinta contactarea directa a proprietarului, acolo unde anuntul postat apartine unei persoane fizice si negocierea directa cu cei care permit acest lucru, prin propunerea unui pret direct pe site, in pagina anuntului. In afara de datele standard legate de apartamente Sibiu, dotari, etaj, amplasare pe harta, daca a fost renovat sau nu, daca are mobila sau nu, la unele oferte este prezentata si clasa energetica a locuintei si daca are izolatie mai groasa sau mai subtire, cand e facuta, eventual. Pentru o cautare rapida si facila, echipa TopImobiliare a introdus pe site un motor de cautare puternic, simplu, cateva filtre laterale, dar si functia Agenda, de administrare a ofertelor sau comentare, bifare a celor favorite.

Dupa inregistrarea pe site se pot adauga anunturi gratuite fie ca Agentie imobiliara, fie ca particular, timp de un an. Agentiile imobiliare care se inregistreaza prima data au o oferta speciala: reclama gratuita 12 luni. Intra si tu chiar acum si cauta un apartament pe gustul tau!

Viata unui sobolan de metrou

Iubesc Bucurestiul. Nu este o dragoste usoara, un sentiment cu desavarsire placut. As putea face o lista lunga de motive pentru care imi repugna. Dar nu ma pot desparti de el. De cate ori plec in vacante ma apuca dorul dupa cateva zile. si nu dorul de un om sau de un loc, ci dorul de oras, cu intregul.

Gandul de a locui in alta parte mi se pare hilar. E o dragoste nesanatoasa, pentru un oras stricat. Bucurestiul e un invalid de razboi ajuns cersetor, e mutilat, o mlastina. in orice cartier ai merge (si le stiu bine pe mai toate) o sa intalnesti pete de urat. Chiar si cele mai frumoase zone au portia lor de insertii ale grotescului. Iar cartierele-dormitor sunt o oroare oricum le-ai privi. Sunt foarte atasat de bastinasi. Bucurestenii veritabili au un aer inconfundabil. Sunt sictiriti, miserupisti. Le-au vazut si trait pe toate; nimic nu ii mai poate surprinde. Sunt ingropati sub complexe de superioritate. imi place cinismul lor, apetenta pentru jocurile de cuvinte si umorul paradoxal. iti vine sa le spargi capul de doua-trei ori pe seara, dar sunt niste companioni perfecti. Tot timpul plictisiti, niciodata plictisitori. Poate, de fapt, nici nu e iubire. Dupa anumite definitii dependenta nu e dragoste, iar dupa o astfel de definitie nu sunt un indragostit, ci un «junkie». Pe de alta parte eu cred ca din iubire nu poate sa lipseasca o doza de dependenta. Greu subiect. Mi-am petrecut inceputul copilariei intr-un cartier de blocuri, langa un cartier de case aflat in pline demolari. Cand m-am mutat de acolo am stat intr-o zona identica. Am vazut buldozerele spargand ziduri, trecand prin case, de la o curte la alta. Strazi intregi sterse de pe harta.

Apoi am urmarit cum in locul lor se inaltau blocuri urate, gri. santierele de constructii si ruinele au fost locurile favorite de joaca, pana la varsta la care am descoperit barurile si discotecile. Din expeditiile prin demolari imi amintesc foarte bine emotiile: curiozitatea maladiva cu care scotoceam printre peretii cazuti, bucuria care insotea o descoperire, un obiect lasat in urma de catre cei evacuati de acolo, o lada sau un sertar plin de hartii, o plasa cu scrisori sau un sac de carti. Stateam ore intregi acolo, printre caramizi, citind tot ce gaseam, scormonind prin corespondente. Colectionam fotografii si carti postale. Apoi, spre seara, pe masura ce se lasa intunericul, aparea angoasa. Nu imi era frica, nu imi venea sa fug. Dar incepeam sa ma simt apasat de toate ruinele alea, de povestile pe care le citeam, de pozele din buzunar. Parca as fi simtit ca toti oamenii aia se intorceau si se uitau la mine cum le scotocesc prin viata. Eram prea mic ca sa stiu ca zidurile zdrobite erau semnul unei tragedii. Dar cumva simteam ca ceva nu e in regula in ceea ce fac. Nu plecam insa acasa; stateam si scotoceam mai departe pana intunericul se lasa cu totul. Dar ma uitam mai des in jurul meu, caci mi se parea ca ma insotesc sute de ochi. Senzatia pe care o am acum, povestind, e ca Bucurestiul e un imens cimitir.

Fiecare cladire este construita peste un mormant si fiecare om ingropat acolo a murit violent, a murit tipand, ghemuit in noroi, incercand sa isi apere ultima farama de viata. Ne plimbam pe strada printre morti si suntem ca in Welcome to the Black Parade - The Chemical Romance. in adolescenta am descoperit pentru prima data varietatea tipurilor de oameni care populeaza orasul si diferitele trepte de „bucurestenism“. Pentru ca Bucurestiul e un oras crescut prea repede, ca un cancer, si populat de tot soiul de monstri. intre cele doua razboaie mondiale orasul avea jumatate de milion de locuitori, iar pana la sfarsitul comunismului trecuse de doua milioane.

Nimic dintr-o crestere naturala, organica. Cohorte de oameni adusi de foame sau cu forta intr-un creuzet. Rezultatul este centura de mahalale, unde mitocania si agresivitatea ating cote record, cel putin pentru Romania. Bucuresteanul recent are mentalitate de refugiat, e agresiv si schizoid – ba extrem de adaptabil, ba un aparator rigid al cutumelor care ii ofera siguranta. Tot in adolescenta am cunoscut mai multe exemplare din bucuresteanul vechi, fie traumatizat de mutarea la bloc, fie asteptand angoasat momentul in care isi va pierde casa familiei. Dar mereu bine educat, politicos, un pic snob, apasat de un blazon, fie el existent sau inexistent. Peripetiile amoroase ale varstei m-au dus prin mai multe case vechi. imbracat frumos si cu unghiile atent taiate am asteptat in cate un salon sa vina fata, timp in care am mancat dulceata de nuci verzi si am facut conversatie cu mama / matusa / bunica. Tot felul de personaje adorabile, scapand din cand in cand cate o exclamatie in franceza prin conversatie. Matusile astea par usor caricaturale in descrierea mea. Dar sunt convins ca ar fi frumos sa traim inconjurati doar de oameni crescuti de ele.

La intersectia dintre cele doua lumi imi amintesc o casa veche si frumoasa, in stil brancovenesc, prin zona Iancului. incapuse pe mana unui imbecil si ne strangeam acolo, o gasca intreaga de rockeri. in ciuda nepasarii varstei ma intrista cand vedeam cum ne batem joc de lucrurile acelea frumoase, cum imbecilul muta incet-incet biblioteca in anticariate, ca sa ia de baut. in doar o vara locul a devenit de nerecunoscut. Acum, despre astazi. in Bucurestiul meu nu ma simt vreodata pierdut, caci are locuri si oameni pentru orice stare. E un oras capricios, viciat si (sau pentru asta) plin de poezie. Arghezi e bucurestean, par excelence. Relatia mea cu orasul a trecut prin multe faze: am fost fascinat, speriat, indragostit, plictisit, scarbit, resemnat, din nou fascinat, din nou indragostit. Nu stiu cum o sa se termine povestea.

E multa vreme de cand sunt ba fericit, ba nefericit. si probabil ca nu poate dura o vesnicie. Dar deocamdata imi e cu neputinta sa imi imaginez viata altfel decat in Bucuresti.

La Arta Mobilei gasesti mobila bucatarie din MDF

Bucataria e cea mai chinuita camera din tot apartamentul. Tot timpul abur, fum, miros de prajeala, geamuri deschise. Daca in sufragerie sau dormitor o mobila fara pretentii poate rezolva problema, in bucatarie alegerea mobilei trebuie facuta in asa fel incat sa nu se umfle lemnul si sa reziste la umiditate. Unele dintre cele mai rezistente piese de mobilier pentru bucatarie sunt cele incorporate in mobila bucatarie mdf.

De o calitate superioara celei obisnuite, mobila bucatarie mdf este rezistenta la abur sau apa, dar si la uzura tehnica, avand o densitate a lemnului mai mare. De asemenea, se pot aplica finisaje de tot felul, forme curbate sau cromatica diversa, putand avea fie un design minimalist, fie unul mai impunator. Pe de alta parte, corpurile de mobila de MDF se pot pozitiona in toata bucataria pentru a avea acces mai usor la toate electrocasnicele si ustensilele neceare in bucatarie. Cea mai buna mobila bucatarie mdf la comanda o puteti cumpara doar de la artamobilei.ro, un magazin online cu o experienta de peste opt ani pe piata de profil. Se poate alege fie mobila standard, fie clasica sau moderna, usor de pozitionat si incadrat in spatiul bucatariei, oricat de mic sau de mare ar fi. Piesele de mobilier sunt din MDF infoliat, MDF lacuit, se poate confectiona mobila de orice marime, in culorile cerute de client si cu accesorii dintre cele mai diverse. Rezistenta mare este data de caracteristica principala a MDF-ului, care este o placa fibrolemnoasa de foarte buna calitate, speciala pentru mobilierul de bucatarie. Desi prelucrarea e mai scumpa si pretul un pic mai piperat, finisajele de efect si uzura greoaie sunt mai importante decat aspectul economic.

MDF-ul e folosit la fonturi, usile de la mobila bucatarie mdf, restul bucatilor din mobila fiind in PAL, in majoritatea cazurilor. Comenzile se onoreaza in maxim 20 de zile lucratoare, transportul e gratuit in Bucuresti si Ilfov, garantia este de 24 sau chiar 36 de luni, iar montajul si masuratorile initiale sunt gratuite.

Tehnica regretului si deziluzia omului modern

Cunoasterea de oameni si dezgustul fac din psiholog, de bine, de rau, o victima a propriilor lui cadavre. Caci pentru el orice iubire este o ispasire. — Oamenii pe care i-a anulat cunoasterea mor in tine;>> ne spune domnul Emil Cioran. Tot el este de parere ca << victimele dispretului tau putrezesc in inima ta. si intreg acest cimitir care prinde viata in delirul de dragoste, in spasmele ispasirii tale! Sublimul este incomensurabilul ca sugestie de moarte>>. Marea, renuntarea, muntii si orga — in moduri diferite si totusi in acelasi fel — sunt incoronarea unui sfirsit, care desi se consuma in timp, destructia lui este totusi dincolo de el. Caci sublimul e o criza temporala a eternitatii.

Ceea ce-i sublim in exemplul lui Isus deriva din ratacirea prin timp a vesniciei, din nemasurata ei degradare. Tot ce e insa scop in existenta Mintuitorului atenueaza ideea de sublim, care exclude aluziile etice. Daca s-a coborit de bunavoie ca sa ne salveze, atunci el ne poate interesa numai in masura in care gustam estetic un gest etic. Dimpotriva, daca trecerea lui printre noi este numai o greseala a vesniciei, o ispitire inconstienta de moarte a perfectiunii, o ispasire in timp a absolutului, atunci proportiile enorme ale acestei inutilitati nu se inalta sub semnul sublimului? — Estetica sa mai salveze crucea, ca simbol al vesniciei. Nu exista o placere mai mare ca aceea sa crezi c-ai fost filozof — si nu mai esti. A suferi inseamna a medita o senzatie de durere: a filozofa — a medita asupra acestei meditatii. Suferinta-i ruina unui concept; o avalansa de senzatii, care intimideaza orice forma.Totul in filozofie este de rangul al doilea, al treilea... Nimic direct. Un sistem se construieste din derivari, el insusi fiind derivatul prin excelenta. Iar filozoful nu-i mai mult de un geniu indirect.

Nu putem fi atat de generosi cu noi insine, incat sa nu ne zgircim in libertatea ce ne-o acordam. De nu ne-am pune piedica, de cate ori fiece clipa n-ar fi altceva decat o supravietuire! Nu se intimpla de multe ori sa ramanem noi insine doar prin ideea limitelor noastre? O biata amintire a unei individualizari trecute, o zdreanta a propriei individuatii... Dar in intreaga pasiune oferita vietii, in intreaga sa rumoare - ce mai putem fi si cine ne mai poate salva, daca nu intreaga noastra fiinta?!

Esti PFA? Cu siguranta ai nevoie de o firma contabilitate

Tinerii de astazi cred tot mai mult in idei, in valori pe care parintii lor nici nu si le inchipuiau puse in practica. Si daca ai si ceva bani si cativa prieteni care sa te sustina iti poti face relativ rapid un PFA-Persoana Fizica Autorizata. Esti propriul tau sef, nu ai angajati de platit, sau poate ai, insa e mai usor de gestionat un numar mic de angajati. Dar toata imaginea asta idilica dispare cand intra in joc factorul economic.

Desi multi se descurca singuri, PFA-urile bucurestene mai ales au nevoie de servicii contabilitate bucuresti. De ce? Pentru ca timpul pierdut pe la diferite institutii publice, banii platiti ruineaza orice idee de afacere, oricat de solida pare ea la inceput. In situatiile acestea exista o solutie: angajarea unei firme contabilitate bucuresti. Expertii de la Firma de Conta, poate cea mai eficienta firma de contabilitate, cunosc foarte bine ce presupune un PFA si va pot ajuta sa iesiti la liman din orice situatie economica, oricat de complicata. Inca de la inceput, Firma de Conta se ocupa de documentele primare, va invata cum sa folositi eficient instrumente de internet banking, luand de la dvs. toate actele si depunandu-le acolo unde este nevoie. Specialistii firmei va pot invata, in calitate de PFA, ce fel de facilitati puteti avea si cum sa le folositi in favoarea dvs. si pot gestiona pentru dvs. taxele obligatorii de plata catre stat in functie de sursele de venit. Tot Firma de Conta, prin reprezentantii sai, depune declaratiile estimative si fiscale sau orice tip de document la organele fiscale abilitate.

Trimestrial, Firma de Conta va emite rapoarte pentru PFA-ul dvs., nu veti plati majorari sau penalitati inutile doar pentru ca nu prea cunoasteti termenele si procedurile. Toate serviciile de contabilitate bucuresti se contracteaza dupa semnarea contractului de colaborare si intelegerea termenilor si conditiilor acesteia, precum si dupa imputernicirea facuta pentru reprezentatii firmei. Indiferent cand se va dori verificarea unor documente, o platforma online dedicata si o sectiune speciala va permite acest lucru, de oriunde.

Top reparatii casnice care vor ajuta la inchirierea sau vanzarea mai rapida a casei

Fie ca sunteti un investitor imobiliar sau incercati sa inchiriati casa personala, exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a aduce chiriasii sau cumparatorii in casa mult mai repede.

1) Angajarea unei persoane experte in amenajarea interioara - cineva cu experienta in acest domeniu poate sugera imbunatatiri si remodelari, culorile de vopsea si ideile de plasare a mobilierului, care vor face casa mai comercializabila catre potentialii clienti.
2) Verificarea casei – trebuie sa se inspecteze locuinta cat se poate de des. Acoperisul care necesita reparatii, lemnul putred, infestarile cu daunatori si sistemele electrice invechite pot costa o multime de bani pe termen lung. Angajarea unui specialist pentru a verifica casa la fiecare cativa ani poate descoperi probleme ascunse, care ar putea avea un impact negativ asupra valoarii proprietatii sau chiar a starii de sanatate a chiriasilor care ar putea conduce la chletuieli foarte mari.
3) Vopsirea - Una dintre cele mai simple si mai ieftine metode de imbunatatire efectiva a casei este un strat de vopsea proaspata. Camerele recent vopsite arata curat si improspatate. Incercati sa pastrati culorile neutre astfel incat acestea vor atrage cel mai mare numar de persoane.
4) Asigurati un set complet de bucatarie - Bucataria este una dintre cele mai importante zone ale casei. Puteti inlocui setul de robinete de bucatarie, sa adaugati un nou dulap si sertare cu manere si sa actualizati corpurile de iluminat cu unele cu consum redus de energie si lumini stralucitoare.
5) Oferiti baiii un facelift - Baile sunt unele dintre incaperile esentiale la care un locatar se va uita. Lucruri simple, cum ar fi inlocuirea scaunului de toaleta sau inlocuirea pardoselii decolorate vechi se face cu usurinta prin aplicarea unor straturi de vinil. Cada si cabina de dus pot fi facute sa arate stralucitor prin rechituirea imbinarilor sau inlocuirea partilor ciobite. Sau imbunatatiti baia folosind o cada si dus prefabricate. Acestea sunt unitati monobloc care necesita instalare, dar ar putea fi mai ieftine decat a face o remodelare totala.
6) Cresterea capacitatii de stocare - In cazul in care casa nu are atat de multe dulapuri, se pot adauga sisteme de sarma sau dulapuri laminate pentru dormitoare, oficii si dulapuri de intrare. Acest lucru va spori functionalitatea din aceste dulapuri si vor face casa sa apara mult mai personalizata.
7) Adaugarea unei camere - Daca aveti o camera suplimentara sau mansarda, va puteti transforma aceste camere in dormitoare si veticreste veniturile dvs. din inchiriere sau vanzare. Practic tot ce aveti nevoie este un dulap si o fereastra de functionare. De obicei, cele mai multe camere vor avea o fereastra si adaugarea unui dulap este de obicei un plus care necesita un cost minim.
8) Verificati covoarele - Asigurati-va ca orice covor este curat, angajarea unui curatator profesionist poate imbunatati intr-adevar aspectul incaperii si este, de obicei, mai rentabila decat inlocuirea covoarelor in cazul in care ele sunt inca in stare buna.
9) Amenajarile exterioare - Prima zona a casei pe care un potential client o va vedea este cea de afara, deci iarba trebuie sa fie cosita si sa se adauge cativa arbusti bine pozitionati. Luati in considerare rondurile de trandafiri, care sunt extrem de durabile, arata si miros destul de bine. Acestea sunt relativ ieftine si vor face casa mai atragatoare atunci cand viitori chiriasi sau proprietari vor sosi la fata locului. 10)

Curatarea fereastrelor - Ferestrele trebuie sa fie in stare buna la deschiderea si inchiderea lor pentru a se conforma cu legile inchirierii, dar, nu uitati ca ele sa fie curate inainte de vizitele programate. Exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a transforma proprietatea scoasa spre inchiriere sau vanzare intr-o locuinta mai atragatoare pentru un o categorie demografica larga de potentiali clienti, toate necesitand ceva vointa si putini bani.