Mistere medicale pe care trebuie sa le vezi pentru a le crede

Femeia cu un accent nou-Ontario, Canada. In 2006, Rosemarie Dore s-a dus la spital pentru ca era confuza si se simtea slabita. Suferise un atac cerebral in emisfera stanga a creierului. Inainte de spitalizare, Rosemarie vorbea cu accentul tipic zonei ei. Intr-o zi, cunoscutii si familia au ramas socati sa o auda vorbind cu un accent din estul Canadei. Desi se forta sa vorbeasca normal, nu putea si folosea accentul din estul Canadei.

Din cauza atacului cerebral, Rosemarie avea si sindromul accentului strain. Chiar inainte de atacul cerebral, ritmul vorbirii s-a schimbat, vorbea mai rar, cu pauza mai mari intre cuvinte. Cu toate ca noul accent o domina, femeia nu putea sa si-l reprime din cauza creierului, care nu mai coordona normal gura si miscarile ei. In lume exista la ora acutala 60 de cazuri de sindrom al accentului strain. O femeie din Norvegia, care a fost lovita de un fragment al unei bombe in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, a fost operata. Dupa operatie, a inceput sa vorbeasca impecabil, dar cu un accent…german. Fata care nu simte durerea-Big Lake, Minnesota. Cand era micuta, Gabby Gingras isi tot baga degetale in ochisori. Unul dintre globii oculari a fost scos de micuta. De asemenea, si-a mutilat trei degetele tot mestecandu-le cu placere. Boala sa rara o facea unica: ea nu simtea durerea. Deloc. La sapte anisori deja avea ochelari speciali si protectie la manute pentru a nu se rani. La patru ani, intr-un video facut public, fetita se dadea cu capusorul de o masa cu margini ascutite si radea, nesimtind durerea.

Invitata impreuna cu parintii sai la Oprah, in 2005, parintii fetitei au dezvaluit ca micuta ajunsese sa-si taie obrazul, dar, pentru ca nu simtea durerea, a stat cu rana timp de o luna. Peste toate, corpul copilei nu poate sa aduca temperatura normala in niste limite suportabile, asa cum o face orice organism sanatos. Fetita are acum 14 ani si duce o viata aproape normala. Parintii o supravegheaza permanent si Gabby incearca sa se fereasca de necazurile provocate de lipsa durerii. De necrezut? Sa credeti, toate sunt cazuri reale…