Apa de la robinet este mai sigura cu filtre de apa profesionale montate corespunzator

Apa de la robinet nu mai e de mult „potabila”. Plina de clor, de rugina, de bacterii de pe tevile invechite, plina de germeni sau alte surse de imbolnavire garantata, apa de la robinet a devenit un adevarat pericol pentru cei care nu isi permit o sticla de apa plata. Totusi, de cativa ani buni au ajuns si in Romania filtre de apa performante, de diverse tipuri, care pot sa purifice apa de la robinet si sa-i schimbe gustul. Un filtru de apa se monteaza usor, e foarte simplu de intretinut, nu presupune costuri suplimentare si rezista ani buni daca e ingrijit si sunt schimbate filtrele periodic.

Cele mai populare filtre de apa au cartus pentru tratarea apei, filtrele folosesc cea mai noua tehnologie din domeniu si sunt foarte rezistente la agentii corozivi care ar putea sa rezulte din depunerile acumulate in urma filtrarilor. Cartusele au mai multe intrebuintari. In primul rand, curata mecanic impuritatile din apa, nisipul, metalul, rugina. Apoi, aceste cartuse filtre de apa indeparteaza mirosurile neplacute si metalele grele, dezinfecteaza cu ajutorul ionilor de argint. Cele mai bune modele de filtre sunt cele combinate, care au la baza toate aceste tehnologii de curatare si purificare. Exista doua modalitati de montare a filtrului, fie pe robinet, fie langa acesta, iar comunicarea se face prin intermediul unui tub de cauciuc. Inainte sa cumperi filtre de apa trebuie sa stii ca filtrele de cabron sunt speciale pentru a scoate din apa fierul, mirosul sau gustul, iar cele cu cartuse pot sa purifice apa perfect, distrugand toti parazitii si bacteriile.

Pot fi folosite si in cazul aparatelor portabile de gheata, pentru ca apa din gheata sa fie perfect curata si sa nu riscam nimic cand punem cuburi de gheata in bauturi. Totul este sa fie cumparate doar filtre de la producatori mari, sa se verifice calitatea cartuselor si filtrelor, sa se monteze corect si sa se schimbe cartusele regulat pentru a nu risca nimic in privinta calitatii apei folosite la mancare si la baut.