Ce fel de tratamente naturiste pentru par poti sa aplici chiar acasa la tine?

Zilnic, daca nu saptamanal macar, parul trebuie sa fie intretinut si tratat pentru a se preveni aparitia matretii sau altor afectiuni care pot deteriora firele de par si scalpul. Unul dintre cele mai banale tratamente naturiste pentru par este cel cu oua, un tratament care previne despicarea firelor de par si ruperea acestora, oferind podoabei capilare vitalitatea de care are nevoie. Nu e nevoie decat de un pahar cu apa calduta, niste ulei de rozmarin si cam atat. Impreuna cu oul si solutia obtinuta anterior se aplica o masca pentru par care il va regenera si va intari fiecare fir de par, oferindu-i flexibilitatea de care are nevoie.

Matreata, cosmarul doamnelor si domnisoarelor, poate deveni istorie cu tratamente naturiste pentru par cu papaya. Fructul se decojeste, se adauga iaurt, se omogenizeaza compozitia apoi se intinde crema naturala pe par si se clateste de abia dupa 30 de minute. Papaya are foarte multe minerale si vitamine, hraneste radacina parului, degreseaza si elimina orice infectie a scalpului sau depuneri de sebum care pot genera neplacuta matreata. Parul matasos e cel mai greu de intretinut asa ca trebuie sa se foloseasca tratamente naturiste pentru par pe baza de bere, unul dintre cele mai puternice „medicamente” pe care le poti folosi pentru revigorarea podoabei capilare. Dupa ce clatiti si imbibati parul bine in bere veti descoperi ca el va deveni stralucitor, mai rezistent si foarte matasos.

Hidratarea parului poate fi facuta natural cu ulei de masline, in care s-a adaugat suc de lamaie. Parul se va masa foarte bine dupa samponare cu aceasta solutie, dupa care se va clati foarte bine cu sampon natural. Daca ai varfurile deteriorate atunci poti folosi ghimbir si ulei de susan, parul uscat se intretine cu miere de albine, iar stralucirea cu iaurt, foarte bun pentru regenerare firelor de par si pentru mai mult volum.