Motive pentru a instala anvelope de iarna

Anvelopele de iarna pot parea inutile pentru cei care nu traiesc in munti inzapeziti sau fac excursii de weekend la partiile de schi, dar adevarul este ca, in conditii de zapada, un set bun de pneuri le-ar putea salva viata. Iata cum: Acestea sunt realizate pentru carosabil umed, zapada, gheata si.conducerea in aceste conditii poate fi infricosatoare, mai ales daca nu exista si experienta necesara. Cu toate acestea, stiind ca aveti un set bun de anvelope de iarna poate ajuta la obtinerea unui rulaj propice.

Anvelopele de iarna sunt proiectate cu benzi mici si sute de santuri incrustate in treptele de rulare. Aceasta suprafata variat a anvelopei este mai in masura sa ofere aderenta la drum cu gheata sau zapada pentru ca are mai mult flexibilitate. Ele sunt extrem de eficiente pentru accelerarea si franarea in conditii de drum alunecos sau imprevizibile. Tractiunea sporita inseamna, fara indoiala, siguranta crescuta pe drum. Cand cumparati un autoturism nou, anvelopele vor fi probabil montate pentru conditii de all-season. Aceasta este o generalizare pentru care pneurile vor functiona bine in cele mai multe conditii. Pentru ca nu orice zona necesita anvelope de iarna, producatorii nu simt nevoia de a le include pe vehicule. Cu toate acestea, in cazul in care locuiti undeva in cazul in care conditiile de iarna dureaza cea mai mare parte a anului, sau cand vine iarna, cel mai bine este sa faceti upgrade pentru pneurile respective la un set de cauciucuri iarna corespunzatoare.

Cercetarea efectuata de catre unul dintre cei mai mari retaileri de anvelope demonstreaza ca anvelopele de iarna poate furniza vehiculul cu 20% mai mult tractiune ca pneurile all-season in conditii de iarna. In ceea ce priveste costurile, veti plati pentru un set suplimentar de pneuri pentru iarna, dar asta inseamna doar ca este mai putina uzura a anvelopelor de vara si trebuie inlocuirea lor mai putin frecventa.