Croieste hainele clientilor mai usor si mai rapid cu ajutorul unui Manechin croitorie

Croitoria este o meserie frumoasa, dar grea. Se invata greu dar nu se uita niciodata, presupune serizitate si meticulozitate, imaginatie multa si indemanare. Croitorii pot sa petreaca zile intregi cautand sa dea valore unui design sau sa gaseasca unghiul potrivit pentru ca o haina „sa cada bine” pe corp. Satisfactia crearii unui costum sau unei fuste care sa-i placa la nebunie clientului inlocuieste orice recompensa. Pentru a ajunge la aceste performante orice croitor are nevoie de un accesoriu esential: un manechin croitorie.

Este esential ca acest instrument de lucru sa existe intr-o croitorie care se respecta si asta pentru ca manechinul asigura croirea unei haine sau unei fuste care sa le vina perfect clientilor. Avantajul folosirii unui Manechin croitorie tine de experimentarea croielii si modului in care se imbina piesele vestimentare pe un bust care seamana cu cel uman, repararea unor erori de croiala si ajustarea unor masuri. Croitorul poate sa aiba si o imagine de ansamblu asupra intregului produs, poate sa isi dea seama ce mai are de facut, clientul poate sa vada cam cum ii va sta cu respectivul costum sau cu bluza cea noua. Manechinele moderne sunt folosite si pentru expunerea creatiilor si in procesul de croire a hainelor, fiind atat pentru hainele pentru copii, cat si pentru cele de adulti. Pot fi pentru femei, pentru barbati, sunt reglabile, marimile difera si ele, unele sunt facute din opt parti mobile, au si prelungire pantaloni, rotite de reglaj plasate la piept si solduri.

Un Manechin croitorie mai poate avea reglaj la nivelul gatului, pernita de ace, bustul poate fi alungit, adica distanta dintre gat si solduri, tivurile putand fi marcate cu dispozitiv special cu praf de creta. Piciorul suport metalic se poate regla pentru ca manechinul sa fie la inaltimea clientului, se pot modifica cu ajutorul lor tiparele, gulerele vor fi potrivite perfect, la fel si manecile si captuselile.