Greseli de evitat daca vrei sa accezi la locuri de munca Bucuresti bine platite

Cand iti cauti un loc de munca nu prea tii cont de parerile celorlati si te ghidezi dupa ce iti spune ratiunea si dupa cat de pregatit esti. Asta ar fi idealul, numai ca sunt foarte multi cei care cauta locuri de munca Bucuresti si tind sa plece urechea mai degraba la prieteni si rude care au mai trecut printr-un proces de cautare a unui loc de munca decat sa se gandeasca strict la ce sa faca sa fie mai buni.

Esecul in gasirea de locuri de munca Bucuresti se poate datora in egala masura acestui tip de gandire, dar si unor erori pe care cu totii le facem la inceput de drum si care ne pot sabota incercarea de a ne incadra pe piata muncii din tara. O eroare fatala este sa cauti doar pe site-urile cu joburi online, acolo unde ai crede ca toata lumea posteaza cele mai bune si cele mai noi locuri de munca. Gresit, acolo apar doar cateva locuri de munca mai proaste, cele mai bune pot fi gasite doar daca ai acces in interior si ti se vinde un pont sau te duci direct la firma pe care o vizezi si discuti cu cei de la departamentul de personal.

Alta greseala cand cauti locuri de munca Bucuresti este sa accepti din prima ceea ce iti iese in cale in privinta joburilor. Important este sa nu zici da cand ai gasit primul loc de munca care ti s-ar potrivi, ci sa inveti sa te vinzi si sa convingi compania ca ai reale calitati de lider si esti mereu gata de actiune. De asemenea, nu se aplica in masa la cat mai multe locuri de munca Bucuresti. Este important sa stii la ce te pricepi cel mai bine si sa aplici doar la locurile de munca care te reprezinta, sa-ti adaptazei scrisoarea de intentie si CV-ul pentru fiecare post vizat. Cei de la Resurse Umane isi dau seama imediat cand ai aplicat „ca sa fie” si cand te-ai straduit sa arati ca meriti sa fii acolo, in companie vizata. Alaturi de CV trebuie sa redactezi si o scrisoare de intentie personalizata in care sa spui pe scurt ce te recomada pentru postul respectiv, in asa fel incat angajatorul sa-si doreasca sa te cunoasca.

O greseala mare este sa spui si ce salariu iti doresti de prima data-se va considera ca iti supraevaluezi cunostintele si sansele de a ramane in companie si CV-ul tau va fi respins. Iarasi foarte important este sa nu te bazezi doar pe cunostintele tale si pe abilitati si sa incerci sa fii cat mai adaptabil la orice conditii de lucru, pentru ca asta se cauta de fapt.

Oameni de paie

Nimic nu este mai placut decit sa te intorci acasa dupa o zi de munca istovitoare si sa te strecori in pat linga sotia ta, care te asteapta treaza, sub plapuma. Asa mi s-a parut si mie in seara aceea geroasa se iarna, cind am ajuns acasa aproape inghetat si sfirsit de oboseala.

-Ai vazut ce masina si-a luat Valy? ma intreaba ea in sopta, ca sa nu trezeasca copii, probabil. Nu se poate sa n-o fi vazut! -Sincer, zic, n-am vazut-o! - Mercedes E-classe! - Ai idee cit costa unul de acesta? - Nu. Trebuie sa fie foarte scump! - O suta de mii de euro! - Ma gindeam eu ca-i scumpa. Dar vila pe care si-o inalta in spatele casei, ai vazut-o? - Stii bine, ca plec noaptea si vin noaptea. Cum s-o vad? - E ditamai casoiul. Cu douasprezece camere! - De unde o fi avind atitia bani? - Din politica, de unde? Toti s-au aranjat din asta, numai tu muncesti ca prostu` pe rupte si nici nu te platesc cit ar trebui! - N-au nici ei de unde! raspund. Cit despre politica, ce sa-ti sa-ti mai spun! Trebuie sa fi facut pentru aceasta! Nu zic ca nu se fac bani din politica, dar, dupa o vreme, iti cam ies pe nas! - Recunoaste ca esti las si fricos, continua ea. Nu stii sa te implici, sa te strecori, sa te bagi pe sub pielea altora! Valy, daca n-ai auzit, desi stie tot orasul, si-a trimis si baiatul la studii in Anglia, la Oxford! Cristy al nostru nu spera nici in vis! - Oi fi prost si nispravit! zic, incercind sa pun capat discutiei, care alunecase pe-o panta abrupta. Dar acesta sint eu! Iar acum vreau sa dorm! - Observ, replica ea intorcindu-se cu spatele. Nici pentru mine nu m-ai ai timp! Ela o tine dintr-o distractie in alta! Si sa vezi ce haine are! Nu am argumente suficiente s-o contracrez, de fapt, nici nu ma intereseaza. Fiecare isi cladeste viata dupa puterile sale.Dupa norocu sau. Trei luni mai tirziu, tot iarna, la capatul altei zile istovitoare de munca, dau sa ma culc cind nevasta ma ia in primire din nou. - Ai auzit despre Valy? - Si-a luat elicopter? intreb mirat. - Da de unde! A fost arestat. - Era de asteptat. Hotia si minciuna au picioarele scurte! - Spun vecinii ca i-au pus sechestru asigurator pe vila, pe conturi si pe masina, ba chiar si pe bijuteriile Elei! Nici nu-ti dai seama ce bucuroasa sint ca nu te-ai amestecat si tu! Ce m-as face fara tine? - Mai daunazi ziceai ca-s prost si neispravit? - Am zis si eu, ca femeia, ce vrei! Nesuferita aia de Ela ma sfida pe fata! Ma privea de sus! Acum nu mai stie ce-i cu dinsa! - Am si eu o veste pentru tine! zic. - Nu cred ca sunt in stare sa primesc inca o veste proasta!! murmura ea ghemuindu-se in pat. Las- pe dimineata! - De miine sint directorul executiv al firmei! ii spun aproape tipind. Zic unii ca n-as fi chiar atit de prost si de neispravit! adaug ironic, apoi adorm bustean.” Prin fire, spunea Confucius, sintem foarte aproape unii de altii, dar prin obiceiurile nostre suntem foarte departati”.

Cum sa iti amenajezi frumos casa

Nu de putine ori se intampla sa vrem schimbari, indiferent pe ce plan au acestea loc. Unii sunt avizi dupa modificari constante, altii fac lucruri care sa dureze intreaga viata si care nu mai necesita nici macar un mic retus. Pentru cei care insa sunt pasionati de design de interior, si care au nevoie adesea de bucurii marunte, un truc prin intermediul caruia se pot simti in permanenta schimbare este reprezentat de catre un bec led, o achizitie extrem de importanta in orice casa, oricat de banala ar fi la o prima mentiune.

Becurile led prezinta foarte multe avantaje iar unul dintre ele este desigur aspectul frumos, rafinat, ce poate sa imbrace mai multe nunante si desigur care poate sa fie frumos ascuns fara a ocupa prea mult spatiu. Atunci cand vorbim insa de becurile led trebuie sa luam in calcul atat avantajele cat si dezavantajele lor insa in functie de nevoi, vom da mai multa sau mai putina atentie unor aspecte. De pilda, becurile led prezinta o eficienta ridicata avand in vedere ca LED-urile actuale pot produce 100 lumeni folosind doar 1 watt de curent, dimensiunea lor este relativ redusa si o rezistenta mai mare fata de becurile fluorescente CFL, in plus becurile economice LED se distrug mai greu. un lucru ce nu trebuie uitat este faptul ca durata de viata indelungata a unui bec led reprezinta principalul avantaj al criteriilor de selectie. Pe de alta parte - lumina de intensitate este variabila avand in vedere ca ea se obtine inchizand si deschizand LED-ul cu frecvente diferite.

Iar daca ar fi sa ne raportam la neoane, trebuie luat in calcul si faptul ca un bec led nu contine mercur prin urmare nu prezinta riscuri ridicate la utilizare sau in cazul spargerii lor. Desigur ca trebuie sa fim atenti, indiferent ce alegem sa utilizam.

Vrei o vacanta bulgaria 2015 mai deosebita? Turismul culinar poate fi o solutie foarte buna

La ora actuala exista o multitudine de tipuri de turism pe care le poti practica si de care te poti bucura in voie. Dintre ele, cel mai inedit si mai interesant este cel culinar. Avantajele turismului culinar sunt numeroase, printre le numarandu-se imbinarea utilului cu placutul, suprinderea unor modalitati inedite de preparare a mancarurilor locale, imbogatirea culturii generale, interactiunea directa cu, cultura respectiva si cu oamenii si produsele lor.

Pe langa plimbarea si vacanta bulgaria 2015 la cele mai bune preturi, oferita de Pontic Tour, turismul culinar iti ofera posibilitatea sa gusti cele mai alese mancaruri si bauturi cu specific bulgaresti si sa inveti cateva dintre secretele de preparare si de servire. Turismul culinar vacanta bulgaria 2015 propus de Pontic Tour include o vizita in regiunea Jundola, unde turistii vor merge sa faca piata in cea mai buna piata eco din zona, vor putea gusta cat doresc din toate produsele pentru a se hotari ce cumpara. La lacul Batak se va face un gratar, specialitatile bulgaresti vor sfarai pe gratarul incins-de exemplul, veti manca Kiufte, Kebapche, Shishche, Karnache sau delicioasele salate Ljutenitsa. Desi au denumiri destul de ciudate, mancarurile sunt foarte delicioase si usor de preparat, la nevoie turistii putand cere si retetele sau anumite descrieri ale procedeelor de preparare.

Ceaiul va putea fi baut in timpul vacanta bulgaria 2015 chiar in coliba din apoprierea pestera Snezhanka, dar se va putea gusta si celebrul iaurt bulgaresc. Dupa cateva paharele de rachiu specific zonei-veti fi invitati sa vedeti exact cum se prepara rachiul, turistii vor putea prepara cu mainile lor Banitsa, un fel de placinta cu branza, pe care o vor putea manca pe nerasuflate impreuna cu iaurt proaspat. La finalul sejurului culinar veti ramane cu amintiri frumoase, retete foarte interesante cu care sa va impresionati familia si prietenii si cateva elemente de cultura si civilizatie pe care nu aveati de unde sa le cunoasteti dintr-un simplu sejur in Bulgaria.

In ochii tai


La ce sa fii atent atunci cand ai de organizat un eveniment cu decoratiuni baloane cu heliu?

Reusita unei petreceri depinde de toate elementele care o compun. Daca ceva nu merge bine, chiar si un detaliu care pare inofensiv, intregul eveniment poate avea de suferit. Cele mai imprevizibile elemente sunt decoratiunile. Daca e vorba si de baloane atunci e si mai rau.

Nimic nu este mai rau decat niste baloane cu heliu in niste forme imposibil de controlat, la fel cum nu e prea placut sa ai baloane care zboara imediat ce sunt puse intr-un loc sau nu stau deloc in forma care o doresti. Ideea este ca baloanele sa fie legate impreuna si sa fie puse in buchete care sa fie ferite de socuri bruste sau lovituri, nu trebuie sa se agate de ceva pentru ca, datorita heliului, baloane cu heliu pot sa dispara imediat din peisaj.

Ca sa nu aveti astfel de suprize neplacute cu baloanele cu heliu trebuie sa tineti intr-o mana nu mai mult de un buchet de baloane atunci cand incepeti sa le aranajati in locul unde va avea loc evenimentul. De asemenea, trebuie avuta mare grina la cei mai mari inamici ai baloane cu heliu, caldura, frigul, umiditatea, obiectele ascutite. Foarte important este ca decoratorii sa nu aduca baloane care au stat in conditii improprii si sa influenteze astfel timpul alocat umflarii lor sau pozitionarii lor corecte in locatie. De preferat ca baloanele sa fie umflate in alta parte si aduse cu masina, decoratiunile sa fie gata gandite si verificate pentru ca aranajarea lor in sali sa fie cat mai rapida. Pozitionarea lor in sali este iarasi importanta pentru ca de multe ori decoratiunile incurca.

Baloanele trebuie sa fie puse in colturi sau in apropierea meselor, insa fara sa nu permita ca invitatii sa se vada, sa discute sau sa se miste in voie. De asemenea, baloanele nu trebuie sa fie prea multe si nici sa fie lasate in preajma copiilor pentru ca le pot sparge sau le pot lua sa se joace, ajungand chiar si in farfuriile invitatilor.

La pescuit

Nu o data am stat ore in sir pe marginea baltii, asteptind sa prind un blestemat de peste. Dar pestii sint ca femeile, trag la cirlig cind nu te astepti. Nu-s prosti deloc. Femeile mai cad in plasa, pestii cad si ei, nu zic ba, dar iti ies peri albi tot ademenindu-i. Iar in timpul acesta, cind astepti sa „muste” iti trec tot felul de idei prin cap.

- Tie nu-ti este frica sa-ti lasi nevasta singura? ma intreba adesea prietenul meu de undita, Gica Tulbure.
- Frica de ce? intreb de fiecare data.
- Stiu si eu! Sa nu te traduca! - Imposibil! Ea vorbeste alta limba, n-are cum sa ma „traduca”!
 - In locul tau, continua Tulbure, n-as fi atit de sigur. Naravurile rele si limbile se invata foarte usor!
 - O crezi tu capabila sa ma „traduca”?
- Poate ca ma insel, dar n-as baga mina in foc nici pentru Maica Domnului! Am bagat-o o data pentru nevasta-mea si m-am ars!
- Si cum vezi tu „traducere” asta ? 
- In pat si cu picioarele-n sus, cum altfel! Pe-a mea am prins-o, in genunchi!
- Ai ramas sigur cu o trauma! ii zic, incercind sa deviez de la subiect. N-o vad pe Mioara facindu-mi una ca asta!
 - Nici eu n-as fi crezut, pina nu am vazut-o! Toate-s la fel!
- Ai mai patit-o si a doua oara? - A doua oara i-am facut-o unuia ca tine, pescar si el! Nici nu-ti inchipui cit de usor mi-a fost! - Bag seama ca vrei sa ma sperii!imi dau eu cu parerea. Ultima data ai cam dat-o cotita! Nu cumva tu esti „traducatorul”? Gica Tulbure facu ochii mari, ca si cum s-ar fi intrebat cum de mi-am dat seama.
- Eu nu traduc niciodata din clasici! imi raspunse el destul de neconcludent, lasindu-ma cu un ghimpe in inima. Jean Paul avea dreptate: „prea multa incredere este nebunie, prea multa neincredere este o tragedie.”

Cea mai noua colectie de Biciclete CUBE, disponibila pe BikeXCS.ro!


In magazinul online de biciclete BIKEXCS.ro si in magazinele fizice BIKE XCS din Bucuresti poti gasi noua colectie de biciclete a renumitului producator german CUBE.

Cu o traditie de peste un deceniu, Cube a reusit sa ridice procesul de fabricatie si testare a bicicletelor la rangul de arta. Alege din gama noastra variata de biciclete Cube, pe cea potrivita nevoilor si stilului tau! Arunca o privire si pe echipamentele pentru ciclism de la CUBE! CUBE – look deosebit, calitate si siguranta maxima!

Comanda online o bicicleta CUBE de pe Bikexcs.ro si ai Livrare Gratuita, oriunde in tara! Intregul proces de dezvoltare si productie are loc la Waldershof. Astfel, de la prima schita, pana la testarea finala a prototipurilor, totul are loc in laboratorul CUBE cu standarde mult peste cele conventionale.

Testarea bicicletelor este realizata de catre ciclisti profesionisti. Succesul lor in competitii, fie ca participa la concursuri de mountain bike, triathlon sau ciclism rutier, confirma calitatea biciciletelor CUBE. Cand vine vorba de echipamente, Cube nu face niciun compromis. Reflectand pretul fiecarui model in parte, echipamentele folosite sunt de cea mai buna calitate, de la producatori de renume specializati fiecare pe cate un segment de echipament in parte. CUBE se bazeaza pe stabilitatea parteneriatelor cu dealerii si distribuitorii sai, pentru a oferi cele mai bune servicii.
Fii diferit.
Beneficiaza de tehnologia cea mai buna.
Fii individualist.
Fii parte a echipei.
Fii CUBE.

Metempsihoza

Acum nu stiu cite ierni (fiindca de atunci incoace am fost mort!) mi-a cazut in crestetul capului un sloi de gheata. Impactul a fost atit de puternic incit am decedat pe loc. Drumul catre spital, intr-o ambulanta hodorogita, constatarea decesului, autopsia, inmormintarea, sunt citeva lucruri pe care mi le mai amintesc in detaliu si care ma amuza mereu, revazindu-le. Chiar de a doua zi m-am intrupat intr-un ciine, dar, nu mult dupa aceea, am fost calcat de un autobuz, iar acum fac umbra Pamintului ca arbore, intr-o padure. Sunt, de fapt, un fag inalt, care se leagana toata ziua in vint, fara nicio grija. Singura preocupare este sa astept pe cineva sa ma taie, sa redevin om. Ceea ma iveseleste cel mai mult este faptul ca nu mai am corp, ca sufletul meu se muta dintr-un corp in altul, ca si cind s-ar dezbraca si imbraca mereu cu alte haine. Jorge Luis Borges se amuza si mai tare: “atunci cind scriitorii mor, devin carti, lucru care, pina la urma, nu este foarte rau pentru o reincarnare.” Nici suficient, am zice noi!