Croieste hainele clientilor mai usor si mai rapid cu ajutorul unui Manechin croitorie

Croitoria este o meserie frumoasa, dar grea. Se invata greu dar nu se uita niciodata, presupune serizitate si meticulozitate, imaginatie multa si indemanare. Croitorii pot sa petreaca zile intregi cautand sa dea valore unui design sau sa gaseasca unghiul potrivit pentru ca o haina „sa cada bine” pe corp. Satisfactia crearii unui costum sau unei fuste care sa-i placa la nebunie clientului inlocuieste orice recompensa. Pentru a ajunge la aceste performante orice croitor are nevoie de un accesoriu esential: un manechin croitorie.

Este esential ca acest instrument de lucru sa existe intr-o croitorie care se respecta si asta pentru ca manechinul asigura croirea unei haine sau unei fuste care sa le vina perfect clientilor. Avantajul folosirii unui Manechin croitorie tine de experimentarea croielii si modului in care se imbina piesele vestimentare pe un bust care seamana cu cel uman, repararea unor erori de croiala si ajustarea unor masuri. Croitorul poate sa aiba si o imagine de ansamblu asupra intregului produs, poate sa isi dea seama ce mai are de facut, clientul poate sa vada cam cum ii va sta cu respectivul costum sau cu bluza cea noua. Manechinele moderne sunt folosite si pentru expunerea creatiilor si in procesul de croire a hainelor, fiind atat pentru hainele pentru copii, cat si pentru cele de adulti. Pot fi pentru femei, pentru barbati, sunt reglabile, marimile difera si ele, unele sunt facute din opt parti mobile, au si prelungire pantaloni, rotite de reglaj plasate la piept si solduri.

Un Manechin croitorie mai poate avea reglaj la nivelul gatului, pernita de ace, bustul poate fi alungit, adica distanta dintre gat si solduri, tivurile putand fi marcate cu dispozitiv special cu praf de creta. Piciorul suport metalic se poate regla pentru ca manechinul sa fie la inaltimea clientului, se pot modifica cu ajutorul lor tiparele, gulerele vor fi potrivite perfect, la fel si manecile si captuselile.

Garguiul pervers al Primariei din Cologne

Ca o cladire frumoasa si veche din splendidul oras german Cologne, primaria e vizitata anual de mii de turisti. Multi fac poze cu statuile destrabalate care troneaza pe ea. Insa una dintre ele ascunde un secret pervers. Ascunsa sub o statuie uriasa a Arhiepiscopului Konrad von Hochstaden este o mica scuptura care infatiseaza un barbat care-si face sex oral fara nicio jena. Sculptat prin 1410, barbatul ori a fost un fel de semn de avertizare pentru cei din primarie, ori era un fel de sfidare la adresa autoritatii bisericesti care detinea cladirea. De vreme ce este aratat cu spatele catre cei care vin in vizita la primarie si aplecat in fata, mai degraba sfidarea este ideea de baza a sculpturii sarite dupa fix. Nu e singura sculptura legata de sex oral de la primarie. O alta arata un barbat care canta la clarinet si care sugereaza clar un act de felatie. Primaria nu e chiar sa de veche. Dupa ce un incendiu a distrus-o complet in Al Doilea Razboi Mondial, a fost reconstruita si statuile au fost refacute intre 1988 si 1995.

Cum sa construiesti pavaje

Domeniul constructiilor nu este deloc unul simplu, insa poate fi foarte placut avand in vedere utilitatea cat si complexitatea lui. De exemplu, potecile sau strazile pe care mergem fac parte din acelasi domeniu copmplex al constructiilor. Toate parcurile sau spatiile de joaca, blocurile ori zonele de agrement, zonele de plimbat, au cu siguranta poteci pe care se poate merge de drag, construite sau mai bine zis asamblate intr-un stil unic.

Pavajele pot fi realizate si in curti foarte mari, iar daca cineva este interesat de montaj pavaje, atunci informatii se gasesc destul de multe pe internet. In cazul pavajelor cu combinatie de culori sau combinate, montarea trebuie sa se realizeze simultan din mai multi paleti – acest lucru este recomandat si pentru pavajul monocrom. In plus, trebuie sa montati materialul numai dupa ce l-ati verificat cu atentie. Apoi utilizati nisip pentru rosturile care au 0,6-1,3 mm. Acest nisip este colturos si fixeaza pavajele mai bine decat nisipul rotund normal. Nu uitati sa curatati suprafata respectiva inainte de a utiliza vibratorul (aplicati vibratorul pe suprafete uscate si curate). Atunci cand doriti sa realizati un montaj pavaje, cu siguranta veti avea alaturi si o persoana care se pricepe, daca nu este chiar experta, avand in vedere ca nici un om lipsit total de experienta nu se va apuca sa faca ceva de capul lui.

Unul dintre pasii esentiali este ca trebuie sa excavati pana la adancimea de inghet o suprafata cu cca. 30 cm mai lata decat suprafata finita a pavajului. Realizati apoi pante transversale ale platformei de fundatie de 2 – 4% pentru drenarea apei. In cazul unui sol argilos construiti un sistem de drenare. Realizati stratul portant inferior cu o grosime de cca. 20 cm si compactati-l cu vibratorul apoi realizati stratul portant superior cu o grosime de 10 – 20 cm si compactati-l cu vibratorul. Finalul ar trebui sa fie unul simplu de obtinut.