Ceasurile smart

Primul ceas smart din lume a fost HP-01. A fost contruit de Hewlett-Packard in 1977, cu 17 ani inainte de primul smartphone. Spre deosebire de smartwatch-urile din ziua de astazi, HP-01 nu putea initia apeluri vocale, trimite mesaje si nici nu se putea conecta la internet. Cu toate astea avea un timer, cronometru, calendar, reminder, alarma, calculator, planner zilnic. Nu avea nici touch screen si utilizatorii puteau interactiona cu el doar prin intermediul celor 28 de butoane. Butoanele erau asa de mici incat puteau fi atinse doar cu un stylus. HP-01 era rezistent la apa, avea trei baterii, sase cip-uri, 38.000 de rezistori, ceea ce era impresionant pentru vremurile in care computerele aveau doar RAM de doi kilobytes. La doi ani de la aparitia lui pe piata, HP-01 nu a mai fost produs din pricina vanzarilor prea mici. Cei 650 de dolari americani pentru versiunea din otel inoxidabil si varianta de 750 de dolari americani acoperita cu aur l-au facut prea scump pentru consumatori.

Viata in puf

In avalansa de probleme si variabile ce trebuie luate in vedere atunci cand traiesti in marele oras, cred ca elementul care iti aduce cel mai mult alinare pe langa dragostea celui de langa tine (daca ai norocul sa gasesti pe cineva fata de care sa simti asta) este confortul. Confortul personal este foarte important. Si daca tot este vorba despre confort, mie una imi place sa fiu tinuta in puf. Nu la figurat, ci la propriu. Imi place sa ma rasfat in pat intre perne cu puf, pilote puf, daca ar mai exista saltele cu puf, mi-ar placea si aceasta sa fie din puf. Nici nu m-ar mai interesa suportul lombar. Nu. Eu vreau ca totul in jurul meu sa fie pufos.

Recent a trebuit sa cumpar o pilota noua. Cea veche era deja deterioarata. Inauntru avea cocoloase si nu imi mai gaseam locul sub ea. Am cautat pe net pilote puf si am gasit cu ceva dificultate un magazin de unde sa cumpar pilote puf de buna calitate. Mie imi plac culorile calde asa ca mi-a fost destul de greu sa gasesc ceva pe placul meu pentru ca se pare ca producatorii de pilote nu sunt chiar la zi cand este vorba de design si culori si cel mai simplu este sa alegi ceva simplu si apoi sa imbraci pilota in ce culori doresti. Mi-aduc si acum aminte cum a inceput ura mea pentru culori nepotrivite cand este vorba de pilote/plapumi. Cand eram mica mama ma invelea cu o plapuma grea care era pe o parte portocalie si pe alta mov. O uram din suflet. Probabil de aceea acum ca am crescut ma intereseaza asa de mult sa am o pilota asa cum imi doresc si nu ma multumesc cu orice.

Eu am gasit in final ceea ce am cautat asa ca daca si tu cauti pilote puf, fa la fel ca mine si cauta pe net cu incredere.

Lucruri fascinante despre viata in saracie

Micsorarea creierului copiilor. Numai in America se estimeaza ca micutii reprezinta cam 24% din populatia totala si mai mult de 36% traieste in conditii de saracie maxima. Asadar e vorba desspre o multime de copii si de aceea trebuie sa intelegem care e impactul saraciei asupra unui grup asa de vulnerabil.

Un studiu din 2015 a dovedit ca nasterea in saracie poate avea un impact major asupra creierului copilului si a dezvoltarii sale inca din primele zile de dupa nastere. Studiul realizat pe mai mult de 1.000 de copii din diverse zone a scos la iveala faptul ca micutii mai saraci aveau mai putine circumvolutiuni la nivel cerebral decat cei care traiau in familii avute. Pe masura ce saracia era mai mare, creierul micutilor devenea din ce in ce mai plat. La nivel cerebral, zonele care erau legate de decizii, de citit si limbaj se dezvoltau foarte prost la micutii care nu aveau ce pune in gura. Studiul nu a demonstrat daca saracia poate influenta si dezvoltarea creierului in alte etape ale varstei sau ce anume influenteaza mai tare dezvoltarea cerebrala.

Alte cauze ale acestor probleme la nivelul creierului pot fi legate de timpul tot mai putin petrecut de parinti alaturi de copiii lor, din cauza locurilor de munca, doua, uneori trei, dar si de stresul enorm pe care-l traverseaza mama in timpul dezvoltarii fatului in uter.

La ce sa fiti atenti cand alegeti mobilierul pentru living

Urmatoarea faza dupa ce te-ai mutat e sa-ti mobilezi casa. Mobila gasesti peste tot, preturile sunt destul de bune, asa ca nu-ti ramane decat sa pui mana pe un pix si sa te gandesti cum vrei sa arate locuinta ta gata mobilata. Inainte de a alege un mobilier living e bine sa stii exact care sunt masuratorile camerei, unde vei amplasa mobila, pentru ce o vei folosi. Apoi va trebui sa faci o schita in care sa iti imaginezi cum vor veni piesele de mobilier in spatiul dat, tinand cont ca intre ele trebuie sa existe un oarecare spatiu pentru a te putea deplasa in voie. Atentie si la usi si la marimea mobilei ca sa nu va treziti ca ati cumparat cea mai tare mobila, dar nu o puteti baga in living.

E bine sa desenati cu o bucatica de creta cam cum ati aranja mobila, si sa va faceti o imagine de ansamblu asupra intregului design al camerei. Daca exista si copii neastamparati, atunci mobilierul din living trebuie sa fie cat mai solid; daca insa folosesti livingul doar pentru tine sau pentru a primi rudele, invitatii, atunci mobila poate fi si usor mai finuta. Conteaza mult si arhitectura locuintei atunci cand vrei sa alegi o mobila pentru living de calitate. Intr-o camera de casa, cu un semineu, e bine sa pui elemente de mobilier care trimit cu gandul la rustic, la vintage, nu mobila moderna. Atunci cand se vede din living intregul oras, mobila moderna se incadreaza perfect in decor. Pentru inceput e recomandat sa iei mobila de baza, adica o canapea, comoda televizor, corp biblioteca, un fotoliu si apoi sa te gandesti si la accesorii, in functie de spatiul ramas.

Nu e bine sa umpli sufrageria cu mobila peste mobila si sa ajungi sa nu ai cum sa te misti sau sa faci curatenie. Mobilierul trebuie sa fie din lemn masiv ca sa reziste ani buni, fiecare piesa trebuie sa se completeze perfect cu cele din jur. In privinta stilului, merge perfect cel casual, cu printuri si elemente simple, cel de moda veche, vintage, usor rustic, dar culorile trebuie sa fie in acest caz mai profunde.