Va doriti altceva pentru vacanta dvs. de vara? Optati pentru o oferta turism Danemarca

Daca este sa ne placa ceva mai mult decat orice acel ceva se refera la calatorie, la mersul in vacante alaturi de cei dragi. Practic putem sa vizitam orice oras din toata lumea asta mare fara prea multi banuti cheltuiti si cu o satisfactie garantata. Totul este sa ne alegem cu cap destinatia si pachetul turistic adecvat, sa ne inarmam cu putin curaj si cu dorinta de a explora, de a vedea dincolo de ceea ce ne ofera natura si orasele lumii. Pentru cei care s-au saturat de destinatiile „banale” gen Berlin, Paris, Londra, Roma exista o alternativa excelenta: tarile nordice.

Desi clima nu e asa de prietenoasa, peisajele si oamenii de acolo, orasele, obiceiurile, frumusetile locurilor pot sa transforme vacanta intr-o aventura care parca nu se mai termina. Pasionati de tarile nordice si cu gandul sa trimita oamenii dispusi sa viziteze astfel de zone in orice perioada a anului, cei din echipa Agentiei Nordic Tours propun oferte turism danemarca la preturi mici, oferind servicii de calitate si transport asigurat cu avionul. Nordic Tours va pune la dispozitie poate cea mai inspirata oferta, un city-break la Copenhaga, un oras exceptional din toate punctele de vedere. In trei zile/doua nopti cat tine city-break-ul turistii vor sta la hotel in camera dubla, vor avea mic dejun bufet suedez, transport asigurat avion tur-retur. Fie ca e vorba de turism de afaceri sau de aventura, in Copenhaga si in Danemarca aveti ce face.

Cand vine vorba de turism Danemarca nu avem cum sa nu ne gandim la castelele medievale, la forturi, cladiri istorice, obiceiuri deosebite si la celebrii Vikingi. De asemenea, in Copenhaga, turistii vor avea incluse in pachetul turistic vizite in Parcul Tivoli, la Mica Sirena, la Castelul Rosenborg, in Portul Nyhavn, la Palatul Christianborg. Tot aici veti putea explora muzee, puteti manca pe saturate preparatele sanatoase si foarte gustoase in restaurantele cu specific nordic, decorate in stilul specific danez.

Hotelul unde se vor caza turistii are toate facilitatile posibile pentru un sejur perfect, transferul si biletele de avion sunt incluse, asa ca trebuie doar sa va bucurati de vacanta, nimic mai mult. Profitati din plin de frumusetea tarilor nordice si alegeti oricand Nordic Tours.

Almanahul vechiului Bibliotecar

Edmund Lester Pearson avea o rubrica saptamanala permanenta in The Boston Evening Transcript sub pseudonimul Bibliotecarul. Rubrica sa a fost foarte populara si a durat intre 1906-1920. Acolo se puteau citi anecdote despre biblioteci si bibliotecari, fiind foarte bine documentata de altfel. In 1908, Pearson s-a referit in rubrica sa la o carte numita The Old Librarian’s Almanack, care, in doar cateva luni avea sa iasa si de sub lumina tiparului daca lucrurile mergeau bine. Pearson impreuna cu un prieten care i-a propus sa transforme o carte ce nu exista intr-una tiparita au mers si au luat un almanah din 1773 si s-au apucat de scris.

Au refacut predictiile astrologice pentru a „bate” cu tot ce se intampla in 1774, rubrica sa urmand sa fie si ea inclusa in almanah. Au inventat si un scriitor din trecut care urma sa scrie o rubrica asemanatoare foarte populara in 1773. Cand au printat almanahul au incercat sa faca totul ca la carte. The Sun din New York a facut publica poveste vechiului almanah si i-a multumit lui Pearson ca nu a lasat o astfel de opera sa se piarda. Cand ziarul deja stia ca e vorba de un fake, toate ziarele din lume preluasera deja povestea incredibila despre cartea rara. In almanah chiar se preziceau si anumite evenimente care s-au intamplat sau urmau sa se intample. De abia in 1910 toata lumea a aflat ca era doar o incercare de a fraieri oamenii si totul era fals, ziarul America facand descoperirea si legandu-l pe Pearson de aceste texte misterioase din almanah.