Unde cumparam locuinte? In blocuri noi in sau din afara ansamblurilor rezidentiale?

Marea dilema a cumparatilor moderni este urmatoarea: apartamente noi in blocuri construite in afara complexelor rezidentiale sau in complexele rezidentiale. In functie de alegerile facute puteti sa aveti o amplasare foarte buna a apartamentului cumparat chiar in oras si in zona linistita sau puteti sa fiti departe de oras, dar cu toate cele necesare la cativa metri distanta.

Daca preferati prima varianta, cea a apartamentelor cumparate in blocuri noi construite in afara complexelor rezidentiale, in diverse zone din oras veti avea siguranta unor deplasari rapide in oras, veti avea zone cunoscute unde sa va deplasati in siguranta, puteti sa ajungeti destul de repede la locul de munca si inapoi, supermarketurile si unitatile de invatamant sau spitalele sunt prin apropiere. Dezavantajul lor este ca va aflati tot in oras si aveti poluare cat cuprinde, poate si zgomot puternic daca sunteti aproape de o artera mare, distantele pot fi destul de mari pana la cel mai apropiat supermarket. Pentru a doua varianta, cea a unor blocuri noi in ansambluri rezidentiale exista de asemenea avantaje. Ai tot ce vrei intr-un singur loc, distantele sunt mult reduse fata de cele parcurse in oras, exista paza privata si camere de supraveghere montate, apartamentele sunt mai de calitate si materialele mai rezistente. Aici problema e reprezentata de utilitati si canalizare, de modul in care dezvoltatorul isi face treaba si termina la timp lucrarile.

Distantele pana in oras pot fi mari asa ca va trebui mereu sa porniti mai devreme spre locul de munca, asfaltarile pot intarzia, insa aveti apartamente cu proiecte foarte bune, realizate de specialisti cu experienta, compartimentari mult mai bine realizate si posibilitatea personalizarii finisajelor. Preturile pot fi mai mici decat cele din afara ansamblurilor rezidentiale, dezvoltatorii va pot lasa sa platiti apartamentele si in sisteme de rate foarte avantajoase si pe termen lung. Depinde de fiecare ce isi doreste si ce asteptari are, alegerile sunt mai simple daca va documentati bine inainte si analizati la rece fiecare varianta.