Variante pentru alimentarea cu apa

In momentul in care se decide construirea unei locuinte proprii, exista cateva aspecte de care trebuie sa se tina seama. In afara regimului juridic al terenului si de planul urbanistic, ce indica parametrii la care avem voie sa contruim, un viitor proprietar de teren trebuie sa se intereseze cu privire la utilitatile disponibile la teren. Este vorba despre existenta sau nu a unei racordari la reteaua publica de apa si de canalizare, la racordarea la gaze, curent electric, etc, acestea trei fiind cele mai importante.

Daca racordarea la curent sau la gaze se poate face in orice moment, extinderea retelei de apa si de canalizare este una dintre lucrarile publice care se face cu cea mai mare greutate. Si atunci intervin solutiile proprii pentru alimentarea cu apa a unei locuinte ce urmeaza a fi construita. Iar cea mai intalnita astazi este forarea de puturi si folosirea de echipamente speciale pentru absortia apei care ajunge apoi in instalatia sanitara a locuintei. Primul pas care trebuie facut pentru forarea unui put este angajarea unei echipe specializata pe astfel de lucrari. Ei vor evalua duritatea solului si vor detecta adancimea la care trebuie sapat putul in functie de adancimea panzei freatice.

Pretul aproximativ pentru o forare de acest gen este de minimum 100 ron per metru sapat, iar pentru puturi de uz casnic in general cam acesta este pretul la care se covine. Dupa saparea putului, in functie de adancime, instalatorul va fi cel care va decide daca se preteaza folosirea de hidrofoare cu absortie de 30 de metri, pentru puturi sapate la adancime mare sau de hidrofoare pentru adancimi mai reduse. Un astfel de sistem hidrofor are mai multe componente, pornind de la pompa si vas de expasiune pana la presostat si racorduri. De asemenea, la shop-einstal.ro oferta este foarte variata si in ceea ce priveste preturile, existand chiar si variante de hidrofoare economy pentru adancimi de 30 de metri, cu un pret foarte convenabil si care se preteaza foarte bine pentru uz casnic.