Cum sa construiesti pavaje

Domeniul constructiilor nu este deloc unul simplu, insa poate fi foarte placut avand in vedere utilitatea cat si complexitatea lui. De exemplu, potecile sau strazile pe care mergem fac parte din acelasi domeniu copmplex al constructiilor. Toate parcurile sau spatiile de joaca, blocurile ori zonele de agrement, zonele de plimbat, au cu siguranta poteci pe care se poate merge de drag, construite sau mai bine zis asamblate intr-un stil unic.

Pavajele pot fi realizate si in curti foarte mari, iar daca cineva este interesat de montaj pavaje, atunci informatii se gasesc destul de multe pe internet. In cazul pavajelor cu combinatie de culori sau combinate, montarea trebuie sa se realizeze simultan din mai multi paleti – acest lucru este recomandat si pentru pavajul monocrom. In plus, trebuie sa montati materialul numai dupa ce l-ati verificat cu atentie. Apoi utilizati nisip pentru rosturile care au 0,6-1,3 mm. Acest nisip este colturos si fixeaza pavajele mai bine decat nisipul rotund normal. Nu uitati sa curatati suprafata respectiva inainte de a utiliza vibratorul (aplicati vibratorul pe suprafete uscate si curate). Atunci cand doriti sa realizati un montaj pavaje, cu siguranta veti avea alaturi si o persoana care se pricepe, daca nu este chiar experta, avand in vedere ca nici un om lipsit total de experienta nu se va apuca sa faca ceva de capul lui.

Unul dintre pasii esentiali este ca trebuie sa excavati pana la adancimea de inghet o suprafata cu cca. 30 cm mai lata decat suprafata finita a pavajului. Realizati apoi pante transversale ale platformei de fundatie de 2 – 4% pentru drenarea apei. In cazul unui sol argilos construiti un sistem de drenare. Realizati stratul portant inferior cu o grosime de cca. 20 cm si compactati-l cu vibratorul apoi realizati stratul portant superior cu o grosime de 10 – 20 cm si compactati-l cu vibratorul. Finalul ar trebui sa fie unul simplu de obtinut.