Amenajarea unui salon primitor

Salonul este o parte a locuintei foarte importanta care merita atentia cuvenita in ceea ce priveste amenajarea si mobilarea: aici putem petrece timpul in compania unui musafir sorbind o ceasca de ceai, putem citi in liniste o carte sau desfasura orice alta activitate. In articolul de fata, cu cateva simple pasaje, vom ilustra cum sa facem primitor un salon, oferindu-ti toate informatiile necesare si cateva sugestii utile asupra cum poti efectua aceasta operatiune intr-o maniera mai rapida si eficienta.

Pentru inceput, asigura-te ca ai la indemana: divane, fotolii, tablouri, vaze, covoare, culori calde si vopsea stralucitoare. In primul rand, ceea ce conteaza cu adevarat intr-un salon este mobilierul si amenajarea efectiva cu divane si fotolii indeplineste rolul fundamental pentru confortul propriului salon, intrucat cu asocierile potrivite reusesc sa creeze o atmosfera in care sa te simti rasfatat. In ceea ce priveste divanele si fotoliile, acestea contribuie la o atmosfera primitoare daca, si in functie de stilul general al amenajarii, nu vor fi nici prea inalte, nici prea joase. Un salon ospitalier este dat si de utilizarea elementelor decorative precum tablouri, vaze si diverse obiecte ce definesc ambientul.

O atentie speciala se va acorda covoarelor: in saloanele confortabile se gasesc covoare de dimensiuni modeste. De fapt, covoarele de mari dimensiuni incarca ambientul, facandu-l sa para sufocant. Covoarele ar trebui sa se limiteze la dimensiuni medii si sa fie bine fixate de pardoseala prin intermediul cauciucurilor, usor de gasit in magazinele de edilitie, pentru a face in asa fel incat sa nu existe riscul de a cadea pentru cei care trec in graba. O mobila la comanda este consiliabila pentru cei care vor sa-si puna amprenta propriului gust asupra mobilierului din incaperi si permite adesea asigurarea unei calitati superioare a produsului. Clima primitoare a unui salon este data si de culoarea de pe pereti: daca culoarea este foarte deschisa (alb), dificil ca ambientul sa para ospitalier.

Pentru asta este nevoie sa folosesti culori calde, eventual alternate cu culori inchise si stralucitoare. Totul trebuie decorat cu o bordura artistica pe partea superioara a peretelui, la imbinarea cu plafonul, bordura ce va defini frontiera intre perete si plafon. Vopseaua va trebui sa fie asociata si cu mobila ce se gaseste in salon. Urmand aceste utile si simple consilii, vei reusi in scurt timp sa amenajezi in maniera optima un salon primitor.