Cum sa te inspiri si de unde

Cei care au nevoie de inspiratie continua, de creativitate, oare o au pur si simplu sau o fura de undeva? Cine ne motiveaza si ce anume ne da o forma imaginatiei? Inspiratia cateodata vine foarte greu atunci cand trebuie sa scrii, cand trebuie sa gasesti o problema sau un anumit subiect, iar alteori cand nici macar nu ai nevoie de ea, pare sa vina din senin, sa iti curga ideile si iti inunde mintea ca parca nici nu ai timp sa le rumegi pe toate. Iata aceasta este cea mai simpla metoda de a avea idei: sa nu te gandesti la ele.

Se spune ca un geniu este geniu, deci nu trebuie sa aiba creativitate sau imaginatie dar tot ceea ce ne umple mintea vine de undeva, dintr-un anume unghi, o energie canalizata catre noi sau care cel putin ne atinge. Creativitatea trebuie dezvoltata pentru ca la final sa dea un rod real. Ea trebuie hranita si educata pentru ca altfel in zadar ai o minte stralucita daca ea nu este utilizata la capacitate maxima.

Oricat de mult ne-am chinui sa cautam raspunsuri, ideea este destul de simplu si trebuie sa faci relativ putine lucruri ca sa ai inspiratie. Acestea sunt:
  •     citeste cat mai mult, iti vor veni idei cu gramada si asa poti sa le si notezi undeva
  •     iesi afara, comunica cu lumea din exterior
  •     intra in vorba cu oamenii, cu copiii in special, ei iti vor da cele mai multe idei, pentru ca au o minte libera si stralucita
  •     incearca sa nu te gandesti prea mult, daca nu iti vine nici o idee, apuca-te ca colorezi ceva, sa utilizezi cat mai multe culori si asa iti vor veni si foarte mutle subiecte in cap
  •     incearca sa cunosti locuri noi si sa le analizezi in detaliu, din natura vei cunoaste foarte multe posibilitati de dezvoltare. 
  •     discuta cu apropiatii despre orice si oricand, poti fura chiar si de la ei multe idei

Cam astea sunt variantele pe care eu le aplic atunci cand am nevoie de inspiratie. Si cel mai important lucru e sa nu spui niciodata nu. Cand te astepti mai putin se poate intampla ceva frumos sau interesant, daca nu ai chef sa iesi pe strada, la o plimbare cand cineva te invita sau la o cafea, ratezi multe sanse de a experimenta. Deci nu spune nu la nimic, fii deschis la invitatii, la idei noi, la oameni noi si vei avea o creativitate de invidiat.