Casa la cheie – avantaje reale

Construirea unei case are, dincolo de dezavantajele legate de timp si comoditate, si avantaje reale. Sigur ca nu este deloc comod sa cauti terenuri, sa alegi o zona cat mai adecvata in functie de amplasare dar si de racordarea la utilitati, sa cauti arhitecti si constructori si sa te gandesti la proiect in toate detaliile sale… insa satisfactia casei proprii exact asa cum ai visat-o si ai gandit-o este mai presus de orice dificultate.

Marele avantaj atunci cand optam pentru o firma care se ocupa cu constructii case la cheie este acela ca fara a sacrifica foarte mult din timpul si confortul personal vom reusi sa obtinem exact ceea ce ne dorim. Insa nu este singurul avantaj. Adesea o casa construita pe cont proriu cu o firma de constructii se poate dovedi mai ietina decat una cumparata, nu numai ca si preturi la momentul executiei, dar si ca investitie pentru viitor. Foarte rar o casa cumparata va fi gandita astfel incat sa tina cont de eficienta energetica, foarte rar va avea o izolatie exterioara si interioara adecvata, cel mai adesea in casele cumparate facandu-se compromisuri la calitatea geamurilor, la izolatia acoperisului si la izolatia peretilor. De asemenea, la capitolul finisaje nu intotdeauna va prima calitatea cea mai buna sau un raport calitate-pret convenabil, pentru ca orice dezvoltator va urmari sa obtina un profit cat mai mare dar la preturi finale cat mai mici, care sa ii asigure vinderea imobilelor si atunci va face rabat la calitate la interior, atat la materiale cat si la manopere.

Nu asa sta treaba si in cazul construirii cu o firma de contructii, unde proprietarul isi poate alege singur finisajele pentru varianta la cheie, in functie de buget si de preferinte. In plus, o firma de constructii va oferi intotdeauna garantie pentru lucrarile efectuate, astfel incat in cazul nefericit in care ceva nu functioneaza cum ar trebui, proprietarul va fi acoperit. Ultimul, dar nu cel din urma argument, este satisfactia personala atunci cand alegem sa construim o casa de la zero. Nimic nu se poate compara cu lucrul dus la final, atunci cand beneficiarul simte ca se implica in fiecare faza a proiectului, cu decizii esentiale.