Trairea la nesfarsit a scenariului din „Big”

Va mai amintiti de filmul Big si de Tom Hanks, in care un baietel isi dorea sa devina adult? Dorinta sa devine realitate si a doua zi se trezeste cu un corp de adult, dar aceeasi minte de copil. Daca va ganditi mai bine, scenariul Big este chiar terifiant, sa aveti un corp de adult, dar o minte de copil este un lucru deosebit de inspaimantator. In realitate, acest scenariu s-a intamplat in 2008, protagonistul fiind Naomi Jacobs.

Jacobs avea 32 de ani si deja se simtea foarte rau dupa mai bine de zece ani de faliment financiar, abuz de droguri si hoinarit pe unde apuca. Intr-o dimineata s-a trezit si si-a dat seama ca ultimii 17 ani i s-au sters subit din memorie. Ultimul lucru pe care si-l amintea era ca avea 15 ani, se urca intr-un pat dublu in care se afla si sora sa si incerca sa nu-si faca griji in legatura cu examenul la limba franceza care il astepta. Din perspectiva lui Naomi s-a culcat adolescenta si s-a trezit adult.

Mintea sa de adult nu cunostea nimic din tehnologia secolului XXI si nici macar copilul sau de 10 ani. Interesant este ca nu exista nici un motiv psihic pentru care Jacobs sa aiba aceasta amnezie. De fapt, ea suferea de amnezie disociativa, ceea ce insemna ca stergerea amintirilor a fost cauzata de factori psihologici. A fost stresata si traumatizata de trecutul sau, asa ca al sau creier a sters cu buretele tot ce fusese urat in viata ei.