Universul e al meu !

Dragi cititori , azi am sa va povestesc despre un joc online de care tocmai m-am reapucat !  Il puteti gasi la ogame.ro .
    Ogame este un joc minunat, un joc care te prinde si care poate crea dependenta. Fiind un joc in timp real, pentru a putea juca la potential maxim, ar trebui sa ii acorzi 24 de ore din 24, ceea ce este imposibil. Totusi multi dintre noi am incercat sa ne robotizam, sa ne comportam ca niste calculatoare, sa ne intrecem competitorii si sa fim online cand ceilalti nu sunt, tocmai pentru a avea un avantaj asupra adversarului.
Oare de ce ne place asa mult jocul acesta?

Nu are animatie, nu te poti pune la carma unei nave de razboi, este simplist si browserbased, toate acestea il transforma intr-un joc slab. Si totusi, de ce ne place asa de mult. Motivul principal este pentru ca ne obliga sa gandim, oricat de prosti am fi, vorba lui Leonidas. Esti nevoit sa gandesti orice miscare ai face. Incepi sa iti folosesti acea parte a creierului care produce gandirea strategica. Mineresti, construiesti nave, faci cercetari si incet, incet urci in clasament. Este greu pentru ca trebuie sa iti adaptezi stilul de joc la timpul disponibil. In perioada examenelor sau cand ai multa munca, devii miner, fata de perioada cand esti mai relaxat si iti permiti sa urmaresti niste campuri de ramasite.

Competitia este cel de-al doilea lucru extraordinar la ogame. Faptul ca ai adversari reali, faptul ca dovedesti intregii comunitati ca strategia ta a dat roade si a altuia nu a dat, faptul ca aliante intregi se lupta, creand un spirit de unitate, dovedeste ca jocul merita suta la suta sa fie jucat. Odata cu cresterea unui cont de la 0, iti dezvolti un spirit de posesivitate asupra contului. Este parte din tine, din munca ta. Ai avut grija de el atata timp si deodata vine momentul sa il dai altcuiva. Acest lucru iti frange inima, insa in acel moment iti dai seama ca lucrul cu adevarat important este viata reala si nu jocul. Atunci realizezi ca este doar un hobby si ca orice hobby poate deveni un viciu daca exageram. Jocul leaga prietenii, faciliteaza comunicarea intre diferite categorii de oameni de la scolari de 12 ani pana la pensionari de 60 de ani. Toti suntem jucatori in joc, toti ne supunem acelorasi reguli. Stilurile de joc difera de la o persoana la alta. Pe langa stilurile consacrate: miner, raider, fleeter, testos, cont de moonshot, exista si stiluri hibrid, combinatii intre stilurile mentionate anterior. Este foarte greu sa urmezi un traseu anume, deoarece nu poti sa prevezi toate miscarile tuturor persoanelor cu care vei interactiona in joc.

Ogame nu se termina cand termini un quest. Trebuie sa iti pui cateva obiective pe care sa le urmaresti cu rigurozitate. Luna pe fiecare colonie sau o cercetare precum gravitonul, RIP-ul ori o pozitie anume in clasament si sa pregatesti un plan pentru a atinge acel obiectiv in cel mai scurt timp posibil.
Cheia sta in strategie.
Cel mai mare castig al ogame-ului din punct de vedere al sanatatii este faptul ca iti antreneaza mintea, memoria si riscul sa te imbolnavesti de boala Alzheimer este simtitor redus. Ogame-ul este bodybuilding-ul creierul. Cu un program riguros si cu un stil de joc adaptat vietii reale, ogame-ul poate fi o placere, nu un chin. Gasiti acest echilibru si veti fi castigati!
Cam atat , restul il descoperiti si singuri:).
Ja ne !