In cazul in care ai peste 21 de ani si doresti sa dobandesti inca o litera pe permisul de conducere, fie ca ai nevoie, fie ca pur si simplu vrei tu, trebuie sa te informezi cu privire la cateva detalii. Pentru categoria C de pilda, examenul teoretic nu este greu, insa nu are nici grade de comparatie, el poate doar sa fie mai complex fata de cel pentru categoria A sau pentru categoria B.
Totusi, avand in vedere ca baza este deja conturata, cu siguranta nu veti intampina probleme. Cand vine vorba insa despre teste categoria C, problema sta putin altfel deoarece trebuie sa dati dovada de atentie, de multa disciplina si de spirit practic. In categoria C intra autovehiculele care transporta maxim opt persoane exceptand locul soferului si care au o masa mai mare de 3500 de kilograme. Categoria C are si ea mai multe subcategorii la randul sau, iar aici amintim: CE, atunci cand vorbim despre un autovehicul tragator ce face parte din categoria C si o semiremorca sau o remorca, care poate sa aiba masa totala maxima de 750 de kilograme, categoria C1, este cea care include autovehicule care au masa cuprinsa intre 3.500 si 7.500 de kilograme, iar pentru aceasta ai nevoie de implinirea varstei de 18 ani. Pe de alta parte avem si categoria C1E, categoria care include autovehiculele din categoria C1 care au o semiremorca sau o remorca, a caror greutate insa nu trebuie sa depaseasca totalul de 12.000 de kilograme.
Pentru obtinerea unui permis auto cu categoria C trebuie sa urmati un curs de macar 11 saptamani, in urma caruia se va da un examen teoretic, ce consta in completarea unui chestionar cu 26 de intrebari, iar minimul de intrebari completate corect este de 22, in plus se mai da si un chestionar de 11 intrebari specifice din care trebuie completate bine macar 8 intrebari.