Top reparatii casnice care vor ajuta la inchirierea sau vanzarea mai rapida a casei

Fie ca sunteti un investitor imobiliar sau incercati sa inchiriati casa personala, exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a aduce chiriasii sau cumparatorii in casa mult mai repede.

1) Angajarea unei persoane experte in amenajarea interioara - cineva cu experienta in acest domeniu poate sugera imbunatatiri si remodelari, culorile de vopsea si ideile de plasare a mobilierului, care vor face casa mai comercializabila catre potentialii clienti.
2) Verificarea casei – trebuie sa se inspecteze locuinta cat se poate de des. Acoperisul care necesita reparatii, lemnul putred, infestarile cu daunatori si sistemele electrice invechite pot costa o multime de bani pe termen lung. Angajarea unui specialist pentru a verifica casa la fiecare cativa ani poate descoperi probleme ascunse, care ar putea avea un impact negativ asupra valoarii proprietatii sau chiar a starii de sanatate a chiriasilor care ar putea conduce la chletuieli foarte mari.
3) Vopsirea - Una dintre cele mai simple si mai ieftine metode de imbunatatire efectiva a casei este un strat de vopsea proaspata. Camerele recent vopsite arata curat si improspatate. Incercati sa pastrati culorile neutre astfel incat acestea vor atrage cel mai mare numar de persoane.
4) Asigurati un set complet de bucatarie - Bucataria este una dintre cele mai importante zone ale casei. Puteti inlocui setul de robinete de bucatarie, sa adaugati un nou dulap si sertare cu manere si sa actualizati corpurile de iluminat cu unele cu consum redus de energie si lumini stralucitoare.
5) Oferiti baiii un facelift - Baile sunt unele dintre incaperile esentiale la care un locatar se va uita. Lucruri simple, cum ar fi inlocuirea scaunului de toaleta sau inlocuirea pardoselii decolorate vechi se face cu usurinta prin aplicarea unor straturi de vinil. Cada si cabina de dus pot fi facute sa arate stralucitor prin rechituirea imbinarilor sau inlocuirea partilor ciobite. Sau imbunatatiti baia folosind o cada si dus prefabricate. Acestea sunt unitati monobloc care necesita instalare, dar ar putea fi mai ieftine decat a face o remodelare totala.
6) Cresterea capacitatii de stocare - In cazul in care casa nu are atat de multe dulapuri, se pot adauga sisteme de sarma sau dulapuri laminate pentru dormitoare, oficii si dulapuri de intrare. Acest lucru va spori functionalitatea din aceste dulapuri si vor face casa sa apara mult mai personalizata.
7) Adaugarea unei camere - Daca aveti o camera suplimentara sau mansarda, va puteti transforma aceste camere in dormitoare si veticreste veniturile dvs. din inchiriere sau vanzare. Practic tot ce aveti nevoie este un dulap si o fereastra de functionare. De obicei, cele mai multe camere vor avea o fereastra si adaugarea unui dulap este de obicei un plus care necesita un cost minim.
8) Verificati covoarele - Asigurati-va ca orice covor este curat, angajarea unui curatator profesionist poate imbunatati intr-adevar aspectul incaperii si este, de obicei, mai rentabila decat inlocuirea covoarelor in cazul in care ele sunt inca in stare buna.
9) Amenajarile exterioare - Prima zona a casei pe care un potential client o va vedea este cea de afara, deci iarba trebuie sa fie cosita si sa se adauge cativa arbusti bine pozitionati. Luati in considerare rondurile de trandafiri, care sunt extrem de durabile, arata si miros destul de bine. Acestea sunt relativ ieftine si vor face casa mai atragatoare atunci cand viitori chiriasi sau proprietari vor sosi la fata locului. 10)

Curatarea fereastrelor - Ferestrele trebuie sa fie in stare buna la deschiderea si inchiderea lor pentru a se conforma cu legile inchirierii, dar, nu uitati ca ele sa fie curate inainte de vizitele programate. Exista mai multe lucruri pe care le puteti face pentru a transforma proprietatea scoasa spre inchiriere sau vanzare intr-o locuinta mai atragatoare pentru un o categorie demografica larga de potentiali clienti, toate necesitand ceva vointa si putini bani.