Cursuri utile

Mi-am pus ordine în cutia zilnică a rutinii vieţii mele, în cutia cu talente şi m-am întrebat ce ar trebui să fac pentru mine, pentru a mă autoeduca şi pentru a-mi uşura existenţa. Apoi am început să notez de ce cursuri aş avea nevoie pentru a fi fericită.

Primul care mi-a venit în minte a fost cursul de dans. E minunat, rămâne pe listă pentru că îţi dăruieşte mai mult decât placerea de a trăi, îţi oferă posibilitatea de a face sport într-un mod cât mai plăcut şi de a te detensiona.

Următorul curs la care m-am gândit a fost cel de croitorie. Pe acesta am fost nevoită să-l tai de pe listă pentru că nu am maşină de cusut acasă şi nici nu am avut niciodată contact cu această îndeletnicire. A fost scris mult prea repede pe listă fără a fi gândit...poate pe viitor.Următorul curs a fost cel de gătit. A rămas pe listă pe că îmi va fi de folos atât mie cât şi celor din jurul meu, mă va învăţă cum să trăiesc frumos şi sănătos.

Celelalte cursuri pe care mi le-am dorit trecute pe listă au fost cele cu referire la handmade: fabricare bijuterii, săpun natural şi alte cosmetice. Din păcate nu prea am acces uşor la ele nefiind atât de populare. Acestea pot fi urmate cu precădere în capitală, în celelalte oraşe există o lipsă de asemenea cursuri pe care am suplinit-o cu autoeducare, tutoriale şi cursuri online. Mi-am mai dorit de asemenea cursuri de înot, de călărie şi de comunicare.

Am fost destul de selectivă în final dar educaţia e minunată atunci când îţi alegi tu ce vrei să faci. Cursurile nu sunt doar o formă de învăţare, ci sunt şi o formă de a te relaxa şi bucura de momentele libere din viaţă, de a-ţi umple golurile din suflet şi minte.