Cand te bantuie trecutul ce faci

NOTA: acest articol contine un limbaj neindicat unora
No hai sa vedem. Mai intai iei o foaie de hartie si incepi sa desenezi cu liniuta de la capat, cu virgule si scris ordonat ca in generala. Faci un brainstorming (ce-mi place cum suna) pe romaneste iti storci creierii deasupra hartiei si vezi ce culoare are la sfarsit. Incearca totusi sa alegi o ora rezonabila la mine deja e ora 4 si nu stiu daca mai iese vreo culoare dar sa vedeem. Ce-mi mai place sa o lungesc nu’i asa? Doar am sa dau copy si paste. Pot sa va scriu si romane asa…
SA revenim.
Ce faci cand te bantuie trecutul? (pentru incepatori)
  1. ambientul. pui o melodie trista (ex shape of my heart) si stai noaptea cu ochii in calculator si cu mintea departe gandindu-te e bine ..nu e bine.. mai bine.. de rahat.. melodia ajuta ca iti creaza o atmosfera mai dramatica si nu’i asa, ce ar mai fi viata asta fara drame. Si stai si asculti melodia aia dramatica, iti creezi o stare de toata drama, dramatizezi, isi consumi drama si concluzionezi..
  2. concluziile. Astea trebuie sa fie cat mai obiective. Fara ca o fi ca o pati, nu dom’le. Tai in carne cruda, despici firul in patru, calci peste.. hm personalitate si peste instictul tau natural de autoaparare si scuipi tot asa cum e. Urat cum e, e al tau.
  3. cum e? Cum sa fie. Mai conteaza? Parca discutia e despre trecut.
  4. defineste trecut. Trecut e ceea ce a fost, s-a petrecut, a fost bine sau nu, am avut ceva de invatat, ori de bine ori de rau, e o parte din noi. Si cel mai important: trecutul nu se mai poate schimba! Prea cliesu, ia sa vedem una mai originala. Trecutul e ce a fost digerat de ieri si dat afara azi. Ce ai mancat azi o sa fie trecut maine. Uneori nu prea arata sau miroase bine dar ce mai conteaza, tragi apa si aerisesti. Imi cer scuze pentru cei mai sensibili la astfel de discutii dar trebuie sa recunoasteti ca e o metafoara a naibii de buna J))
  5. Schimbarea. Sa recapitulam. Iti plangi de mila si te gandesti la mama naibii ce s-a petrecut acum secole, sau ani sau luni sau zile sau ma rog. Si maine iti vei plange de mila cum ti-ai petrecut timpul planagandu-ti de mila. Poimaine vei regreta ca ai pierdut 2 zile plangandu-ti de mila ..sa continui?
  6. Continuitatea. Ok, partea asta stiu ca e mai dificila. Oamenii sunt reticenti la nou, asta e firea noastra dar noul trebuie acceptat asa cum vine. Nimeni nu cere schimbari majore din start dar mai tine-ti minte expresia aia celebra “un pas mic pentru om, un pas imens pentru omenire”. Facand doar o mica tentativa de a privi numai in viitor si nu inapoi, cel putin incercand, poti aduce schimbari extraordinare in interiorul tau. Totul e sa vrei! Acum, cu ochii inchisi, inspira! Tocmai ai inspirat viitorul, e placut nu e asa? Opreste-te! Inceteaza sa mai respiri. Eee cat crezi ca rezisti asa pana cand ceva pocneste in tine.. Mda ora 4 se pare ca e buna de metafore, nu ati zice?!
  7. Ce e de zis. Asta la vista baby! Sau “fuck you motha fucker” sau “whatever” simplu nu? De ce noi oamenii complicam lucururile mereu. Ar trebui sa fie doar 2 culori. Ori e alba ori e neagra!
Pentru situatii de urgenta, inchide-ti ochii si imaginati-va intr-o incapere, sau ma rog, intr-un loc unde sunteti singuri. E important sa fiti singuri. Ok! Acum ca nu e nimeni in jur, acolo in locul imaginat, puteti sa va manifestati cum simtiti.
Poti sa tipi, sa te tarai pe jos, sa iti smulgi parul din cap, sa alergi in cerc, sa te dai cu capul de perete, sa musti, sa bati pe cineva (uuh asta e preferata mea) dar nu uita, fa asta in mintea ta.. E si distractiv pe deasupra.
Asta a fost mica noastra sesiune despre “cand te bantuie trecutul” acum eu o continui singurica pe cea “cum sa dormi pe o parte la caldurica”.
Noapte buna!