Pentru a avea o petrecere de botez reusita toate detaliile trebuie sa fie gandite si puse in practica raportat la numarul de invitati si la gusturile lor. Cand se alege un restaurant sector 4 ca locatie pentru desfasurarea evenimentului trebuie sa se tina seama in primul rand de meniu si de posibilitatile bucatariei de a oferi preparate diverse si de calitate, pentru toate varstele si tipurile de regimuri.
Un meniu botez trebuie sa fie pe gustul tuturor, sa poata fi mancat si de cei care prefera o mancare mai usoara, dar si de cei care vor ceva mai satios si un pic gras. Ca sa aveti pe masa doar preparate de top e bine sa discutati cu bucatarul sef, sa vedeti ce idei are, sa asistati la un eveniment si sa observati meniul si servirea. Intrucat la o petrecere de botez participa si copii, trebuie sa existe feluri de mancare separate pentru ei, fara condimente prea multe sau grasime, cu gusturi perfect calibrate pentru a nu le face rau. Dulciurile nu trebuie sa lipseasca dintr-un meniu botez, insa nu trebuie exagerat cu ele, bauturile acidulate sunt de evitat, mergandu-se mai degraba pe sucuri naturale si fara conservanti, chiar facute pe loc. In privinta felurilor principale de mancare, ele trebuie sa contina carne si legume, dar si garnituri diverse, pentru adulti trebuie sa fie bautura din plin, de toate felurile, in functie de sezon-vara nu sunt de preferat bauturile tari, in vreme ce iarna pot fi servite si unele mai puternice. Pestele e bine sa fie pus si el la loc de cinste pentru ca poate fi mancat si de copii, si de parinti, este hranitor si foarte bun pentru ambele tipuri de organisme.
In momentele de respiro ale petrecerii este bine sa existe si un minibar cu prajiturele si bomboane pentru cei mici, cat mai multe tipuri de aperitive gustoase pentru cei mici, dar usoare, fara prea multe combinatii complexe de ingrediente.