Black Friday

Nu mai e mult si vine din nou Black Friday, isteria care i-a cuprins pe romani iremediabil de cativa ani. Ai, n-ai bani sau ai, n-ai nevoie de electrocasnice noi sau de vreun laptop sau calculator, e musai sa profiti de ofertele "imbatabile" la electrocasnice. Numai ca... or fi imbatabile in alte tari, unde traditia Black Friday este consacrata. 

La noi inca nu s-au inventat discounturile masive, decat in varianta pur romaneasca, in care preturile sunt crescute cu o saptamana-doua inainte de marea reducere, iar de Black Friday produsul este redus pana la pretul initial. De asemenea, tot in Romania se mai poarta promotia uriasa la produse care nu se mai gasesc de la prima ora. Asta pentru ca nici n-au fost pe stoc, sau daca au fost, au fost in cantitate foarte mica. Cam asa se practica Black Friday la romani, plus caderea iremediabila a site-urilor magazinelor online de electrocasnice si imposibilitatea de a le accesa oferta.

In ceea ce-i priveste pe clientii romani, comportamentul este mereu acelasi: nostalgic comunist, cu nelipsitele cozi, inghesuieli si injuraturi, ca si cum viata insasi ne-ar fi conditionata de cumpararea unui aspirator sau unui led cu diagonala 81 redus oricum artificial. Cumparam disperat, fara discernamant, fara o minima informare, branduri despre care de multe ori nu stim nimic, produse care de multe ori pot fi refurbishate sau ramase pe stoc de cine stie cand… Romania nu este o tara in care sa te bucuri de produse electrocasnice ieftine, pentru ca experienta a dovedit-o si au mai ajuns si altii acasa cu pixeli morti pe LCD-uri, televizoare si monitoare, cu defectiuni majore, cu tablete cu aplicatii diverse deja instalate si nu de producatori… Si lista poate continua.