Bebele participa sau nu la petrecerea de botez?

Cate bordeie, atatea obiceie… Insa, prin natura sa, botezul este un eveniment special, cu o incarcatura emotionala deosebita si asteptat cu mare drag de toti membri familiei. Este momentul in care noul membru al familiei va deveni crestin, moment marcat printr-o petrecere pe cinste de catre parinti.

Fireste ca, se cade ca micul botezat sa se afle alaturi de invitati la petrecere si sa fie vazut de catre cei care ii sunt alaturi. Cu toate acestea, este greu sa tinem un copil de doar cateva luni (40 de zile in familiile traditionaliste) in galagie, lumina si fum, fara ca el sa isi poata respecta programul de acasa. De aceea de multe ori se opteaza pentru trimiterea copilului acasa devreme, cu una dintre bunici sau pentru inchirierea unei camere (daca exista aceasta posibilitate) in hotelul unde are loc evenimentul sau in apropiere, daca este vorba doar despre un salon de evenimente sau restaurant, fara posibilitati de cazare. De multe ori cel mici nici macar nu participa la eveniment, ci este adus de catre nasa acasa, imediat dupa botez, si lasat acasa fie in compania bonei fie in compania unei bunici, in timp ce cei mari chefuiesc. Masura este discutabila…

Trimitem oaspetilor invitatii botez pentru ca este vorba despre un eveniment dedicat celui mic si potrivit este ca si bebele sa participe la eveniment, cel putin pentru doua-trei ore pentru a fi prezentat musafirilor si celor care de fapt au venit sa participe la evenimentul sau. Astfel, cei prezenti vor avea o poza de la eveniment alaturi de micut, caci acestea sunt uzantele, iar daca se folosesc serviciile unui fotograf si cameraman profesionist acesta cu siguranta va face cateva cadre cu fiecare invitat in compania celui mic, cadre ce pot fi trimise mai tarziu alaturi de un card de multumire pentru participare.