Ce trebuie sa stii despre eliberarea formularului A1

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru eliberare formular A1 si sub ce termeni poate sa fie acesta obtinut, ne poate spune orice specialist in domeniu, mai exact aici putem sa includem persoanele care lucreaza in domeniul juridic, ca si avocati, ca si contabili, in domeniul politic, economic sau oricare altul ce tine de organizarea cadrelor legale necesare ale transferurilor persoanelor angajate intr-o firma, in alte tari membre ale Uniunii Europene.

Atunci cand esti constient ca ai nevoie de eliberare formular A1 si nu cunosti prea multe detalii despre subiect, poti oricand sa apelezi la firmele cu experienta in domeniu. Exista anumite criterii care trebuie sa fie respectate in stabilirea relatiei dintre angajator, respectiv firma, si angajatul ce urmeaza sa fie detasat, iar acestea sunt: firma care detaseaza muncitorul se obliga sa faca plata catre acesta indiferent ca este sau nu platitorul direct, astfel ca daca nu este angajatul firmei respective insa in documente apare firma ca si detasatoare, aceasta va fi trasa la raspundere in cazul nerespectarii salarizarii corespunzatoare. Pe de alta parte tot firma care face detasarea poate sa decida asupra incheierii contractului cu angajatul detasat, respectiv asupra concedierii sale sau asupra prelungirii contractului, iar contractul de munca va ramane aplicabil numai intre cele doua parti, respectiv intre angajatul detasat si firma care il detaseaza. Tot firma care a detasat muncitorul are ca principala atributie, pe care trebuie sa o si mentina de altfel, determinarea naturii muncii pe care angajatul detasat urmeaza sa o presteze. Natura acestei munci se refera la termenii generali ai serviciului de baza ce trebuie prestat si nu la detaliile ce tin de tipul de munca ce trebuie realizata.

Toate aceste criterii cat si alte reglementari in vigoare necesita parerea cat si acordul unui specialist. Astfel ca daca aveti nevoie de eliberare formular A1, cel mai potrivit este sa nu inaintati catre obtinerea lui decat prin intermediul unor persoane experimentate.