Cainii care au dat totul pentru viata stapanilor

Sunt cei mai buni prieteni ai omului. Desi nu pot vorbi, de multe ori inteleg infiorator de bine emotiile si pericolele la care se expun stapanii lor. Cateii, caci despre ei vorbim, sunt niste fiinte pe cat de dragalase, pe atat de inteligente si de devotate stapanilor care ii ingrijesc si le ofera un confort de care multi confrati de-ai lor nu se bucura.

Mai jos veti face cunostinta cu cativa caini-eroi, care si-au dat viata pentru a o salva pe cea a stapanilor lor sau pe cea a membrilor familiei stapanilor, de la un boxer care a salvat viata micutului unui nevazator, pana la un pitbull, da, ati auzit bine, un pitbull care a salvat viata a doua femei confruntand o cobra... Simon, catelul-ghid. In septembrie 2013, Dave Furakawa, un barbat cu probleme de vedere si fiul sau de doar patru ani se deplasau catre o unitate de invatamant cand un Chrysler rosu a patruns intr-o intersectie cu o viteza ametitoare. A ignorat semnul Stop si s-a indreptat in tromba catre tatal si fiul care mergeau linistiti. Totul ar fi putut deveni rapid scena unei tragedii daca nu era in preajma Simon, cainele-ghid al barbatului. Cainele si barbatul au fost loviti, insa cainele s-a ridicat de jos si l-a impins pe micut din calea pericolului. Copilul a fost dus la mama sa, dar Simon s-a tarat cu un picior rupt si avand multiple rani interne. Cand baietelul a ajuns acasa, Simon si-a dat ultima suflare. Simon a fost alaturi de stapanul sau vreme de patru ani si a fost mereu un inger pazitor al micutului. Organizatia care i l-a dat pe Simon l-a asigurat pe nevazator ca va primi alt catel-ghid cand se va recupera complet. Gander, cainele „razboinic”. Gander a „luptat” cot la cot cu soldatii canadieni in al Doilea Razboi Mondial.

Pe 5 decembrie 1941, exact saptamana cand au avut loc evenimentele socante de la Pearl Harbor-bombardamentele, Japonia a atacat Hong Kong, pentru a smulge insula-cheie de sub controlul britanic. Gander si compania care-l avea in grija au fost nevoiti sa lupte in aceasta batalie, un conflict pe care fortele britanice l-au pierdut. Victimele au depasit 2.000 de soldati si puteau fi mai mari daca era sa luam in considerare eroismul de care a dat dovada Gander. De doua ori, el a reusit sa previna avansarea trupelor ostile, salvand viata soldatilor raniti. A treia oara, vazand o grenada cazuta in zona in care se aflau soldatii canadieni, Gander a luat-o in gura si a fugit cu ea spre japonezi; a murit cand grenada a explodat… Dupa ce a murit, ani la randul a fost recompensat post-mortem, primind medalia Dickin pentru curajul si devotamentul sau.