Cum se ajunge la o optimizare SEO de calitate?

Auzim de multe ori vorbindu-se despre optimizarea SEO de calitate, optimizarea SEO care da rezultate fantastice in timp foarte scurt, de la o luna in sus. De fapt, nu e vorba de o evaluare calitativa aici. SEO presupune mai degraba o utilizare cat mai isteata a tuturor resurselor pe care le ofera internetul si o intelegere perfecta a algoritmilor de functionare a motoarelor de cautare.

Pentru a ajunge in primele rezultate returnate de Google, spre exemplu, munca pe care trebuie sa o duca o echipa seo optimizare nu se limiteaza doar la aranjarea unei pagini si inserarea de titluri si cuvinte cheie atent distribuite. Zecile de ore si incercarile uneori reusite, uneori nereusite sunt rasplatite cu multumirea clientilor si afisarea link-ului respectivului site in prima pagina a rezultatelor afisate la o cautare dupa un cuvant cheie. Ca sa ajungem sa discutam despre seo optimizare de calitate, firma care a operat optimizarea trebuie sa respecte niste etape vitale in implentarea strategiilor SEO la nivelul unui website. Prima data, trebuie sa analizeze cuvintele cheie, sa vada care sunt cele care apar cer mai des in cautari, care au rate de conversie ridicate si ce fel a inteles competitia sa le foloseasca. Dupa ce stie clar ce cuvinte cheie merita folosite si aduc trafic pe site, se trece la modificarea partiala sau completa a structurii si continutului site-ului, in functie de ce „dicteaza” regulile Google si cuvintele cheie alese deja.

A treia etapa presupune construirea de link-uri ce recomanda website-ul pentru motoarele de cautare, construindu-i autoritatea online. Aici un rol esential il are si alegerea cu cap a cuvintelor cheie cat mai competitive, etapa fiind de durata, pana la sase luni. Ultima etapa e cea de monitorizare si raportare permanenta a pozitiei la care a ajuns site-ul in motoarele de cautare sau a stadiului in care se afla link building-ul si link-urile deja create. Unele firme seo optimizare ofera si posibilitatea primirii la inceput a unui raport de optimizare gratuit, in care se vor stabili clar ce probleme are site-ul si cum poate ajunge pe prima pagina a rezultatelor returnate la o cautare simpla.