Percy Shelley si „Pitagoreanismul”. Un aparator infocat al nedreptatilor facute clasei de jos. Percy Shelley a fost inspirat de Ritson sa devina vegetarian. In 1810 a reusit, dupa ce plecase de la Oxford-temandu-se de transmigratia sufletelor in momentul in care mancau un animal, Shelley a fost inspirat de William Godwin si a renuntat complet la carne. In timpul primei casatorii cu Harriet Westbrook, cei doi se mandreau ca erau „Pitagoreni”-Shelley a fost primul vegetarian faimos din epoca moderna.
Programul de slabit al Lordului Byron. Pentru ca era prea gras si avea probleme de sanatate cauzate de grasimea in excess, Lordul Byron si-a facut propria dieta. In timpul petrecut la universitate, Lordul Byron manca doar biscuiti uscati si cartofi fierti in otet-era convins ca otetul slabea si ardea grasimile rele si asigura o minte agera. Intre 1806-1811, Byron a slabit 32 de kilograme! Daca nimerea la o petrecere si era nevoit sa manance si altceva din politete, seara lua magneziu pentru a regla tranzitul intestinal si a elimina rapid mancarea.
Dieta fabuloasa a lui Lewis Carroll. Este stiut ca Lewis Carroll fuma opiu-chiar se crede ca Alice in Tara Minunilor, opera sa de capatai, era o dovada clara a acestui obicei nesanatos. Din cauza folosirii foarte dese a opiului, rata mortalitatii infantile era enorma in vremea sa. Carroll a inceput chiar sa manance opiu cu mancare, in loc sa-l fumeze. Efectele lui narcotice erau foarte importante pentru scriitor, insa a vazut la un moment dat ca opiul l-a slabit considerabil, pierzand in greutate. Dieta cu opiu este printre cele mai nocive, fiind de fapt un mod barbar de a muri incet dar sigur…
Charles Dickens si marul zilnic. Dickens era un om care isi cunostea bine mancarea si proprietatile ei-de la dieta prin infometare din Oliver Twist pana la obsesia pentru mere coapte. El era de parere ca un mar copt zilnic consumat in timpul voiajului pe mare prevenea raul de mare. Si tot merele puteau rezolva lipsa echilibrului dupa ce revii pe pamant din lunga calatorie pe apa…