Reusita unei petreceri depinde de toate elementele care o compun. Daca ceva nu merge bine, chiar si un detaliu care pare inofensiv, intregul eveniment poate avea de suferit. Cele mai imprevizibile elemente sunt decoratiunile. Daca e vorba si de baloane atunci e si mai rau.
Nimic nu este mai rau decat niste baloane cu heliu in niste forme imposibil de controlat, la fel cum nu e prea placut sa ai baloane care zboara imediat ce sunt puse intr-un loc sau nu stau deloc in forma care o doresti. Ideea este ca baloanele sa fie legate impreuna si sa fie puse in buchete care sa fie ferite de socuri bruste sau lovituri, nu trebuie sa se agate de ceva pentru ca, datorita heliului, baloane cu heliu pot sa dispara imediat din peisaj.
Ca sa nu aveti astfel de suprize neplacute cu baloanele cu heliu trebuie sa tineti intr-o mana nu mai mult de un buchet de baloane atunci cand incepeti sa le aranajati in locul unde va avea loc evenimentul. De asemenea, trebuie avuta mare grina la cei mai mari inamici ai baloane cu heliu, caldura, frigul, umiditatea, obiectele ascutite. Foarte important este ca decoratorii sa nu aduca baloane care au stat in conditii improprii si sa influenteze astfel timpul alocat umflarii lor sau pozitionarii lor corecte in locatie. De preferat ca baloanele sa fie umflate in alta parte si aduse cu masina, decoratiunile sa fie gata gandite si verificate pentru ca aranajarea lor in sali sa fie cat mai rapida. Pozitionarea lor in sali este iarasi importanta pentru ca de multe ori decoratiunile incurca.
Baloanele trebuie sa fie puse in colturi sau in apropierea meselor, insa fara sa nu permita ca invitatii sa se vada, sa discute sau sa se miste in voie. De asemenea, baloanele nu trebuie sa fie prea multe si nici sa fie lasate in preajma copiilor pentru ca le pot sparge sau le pot lua sa se joace, ajungand chiar si in farfuriile invitatilor.