La ora actuala exista o multitudine de tipuri de turism pe care le poti practica si de care te poti bucura in voie. Dintre ele, cel mai inedit si mai interesant este cel culinar. Avantajele turismului culinar sunt numeroase, printre le numarandu-se imbinarea utilului cu placutul, suprinderea unor modalitati inedite de preparare a mancarurilor locale, imbogatirea culturii generale, interactiunea directa cu, cultura respectiva si cu oamenii si produsele lor.
Pe langa plimbarea si vacanta bulgaria 2015 la cele mai bune preturi, oferita de Pontic Tour, turismul culinar iti ofera posibilitatea sa gusti cele mai alese mancaruri si bauturi cu specific bulgaresti si sa inveti cateva dintre secretele de preparare si de servire. Turismul culinar vacanta bulgaria 2015 propus de Pontic Tour include o vizita in regiunea Jundola, unde turistii vor merge sa faca piata in cea mai buna piata eco din zona, vor putea gusta cat doresc din toate produsele pentru a se hotari ce cumpara. La lacul Batak se va face un gratar, specialitatile bulgaresti vor sfarai pe gratarul incins-de exemplul, veti manca Kiufte, Kebapche, Shishche, Karnache sau delicioasele salate Ljutenitsa. Desi au denumiri destul de ciudate, mancarurile sunt foarte delicioase si usor de preparat, la nevoie turistii putand cere si retetele sau anumite descrieri ale procedeelor de preparare.
Ceaiul va putea fi baut in timpul vacanta bulgaria 2015 chiar in coliba din apoprierea pestera Snezhanka, dar se va putea gusta si celebrul iaurt bulgaresc. Dupa cateva paharele de rachiu specific zonei-veti fi invitati sa vedeti exact cum se prepara rachiul, turistii vor putea prepara cu mainile lor Banitsa, un fel de placinta cu branza, pe care o vor putea manca pe nerasuflate impreuna cu iaurt proaspat. La finalul sejurului culinar veti ramane cu amintiri frumoase, retete foarte interesante cu care sa va impresionati familia si prietenii si cateva elemente de cultura si civilizatie pe care nu aveati de unde sa le cunoasteti dintr-un simplu sejur in Bulgaria.