Urmatoarea faza dupa ce te-ai mutat e sa-ti mobilezi casa. Mobila gasesti peste tot, preturile sunt destul de bune, asa ca nu-ti ramane decat sa pui mana pe un pix si sa te gandesti cum vrei sa arate locuinta ta gata mobilata. Inainte de a alege un mobilier living e bine sa stii exact care sunt masuratorile camerei, unde vei amplasa mobila, pentru ce o vei folosi. Apoi va trebui sa faci o schita in care sa iti imaginezi cum vor veni piesele de mobilier in spatiul dat, tinand cont ca intre ele trebuie sa existe un oarecare spatiu pentru a te putea deplasa in voie. Atentie si la usi si la marimea mobilei ca sa nu va treziti ca ati cumparat cea mai tare mobila, dar nu o puteti baga in living.
E bine sa desenati cu o bucatica de creta cam cum ati aranja mobila, si sa va faceti o imagine de ansamblu asupra intregului design al camerei. Daca exista si copii neastamparati, atunci mobilierul din living trebuie sa fie cat mai solid; daca insa folosesti livingul doar pentru tine sau pentru a primi rudele, invitatii, atunci mobila poate fi si usor mai finuta. Conteaza mult si arhitectura locuintei atunci cand vrei sa alegi o mobila pentru living de calitate. Intr-o camera de casa, cu un semineu, e bine sa pui elemente de mobilier care trimit cu gandul la rustic, la vintage, nu mobila moderna. Atunci cand se vede din living intregul oras, mobila moderna se incadreaza perfect in decor. Pentru inceput e recomandat sa iei mobila de baza, adica o canapea, comoda televizor, corp biblioteca, un fotoliu si apoi sa te gandesti si la accesorii, in functie de spatiul ramas.
Nu e bine sa umpli sufrageria cu mobila peste mobila si sa ajungi sa nu ai cum sa te misti sau sa faci curatenie. Mobilierul trebuie sa fie din lemn masiv ca sa reziste ani buni, fiecare piesa trebuie sa se completeze perfect cu cele din jur. In privinta stilului, merge perfect cel casual, cu printuri si elemente simple, cel de moda veche, vintage, usor rustic, dar culorile trebuie sa fie in acest caz mai profunde.