Petrecerea de Halloween – un obicei adoptat si adaptat

Halloween-ul a devenit e cativa ani o obisnuita si in randul romanilor, care profita de acest motiv pentru a organiza petreceri mai speciale. Tocmai pentru ca este un motiv mai special de party este printre putinele sarbatori care impune o petrecere cu costume, o idee savurata din plin de toata lumea. Magazinele de costume sau centrele de inchirieri sunt asaltate de cereri de rezervari de costume cat mai variate, de la cele mai sangeroase si mai infricosatoare si pana la personaje bune si aratoase.

Pentru ca petrecerea de Halloween sa fie o reusita, mai este nevoie insa de cateva ingrediente speciale, iar acestea tin de decorarea locatiei. Amenajati in apropiere de intrare un stand sau o masa cu tot felul de articole petrecere, de unde nu ar trebui sa lipseasca accesoriile funny pentru cei care nu vin costumati, dar isi doresc totusi sa arate bine macar in poze sau cat se plimba printre oaspeti. Pot fi masti de carnaval, pot fi ochelari mai speciali, pot fi mustati din carton, palarii, peruci sau alte accesorii. De asemenea, puteti pune un panou din carton rigid in forma de vrajitoare sau de vampir unde oaspetii isi pot face poze, sau puteti pur si simplu sa achizitionati recuzita din carton pentru poze. Incaperea in care are loc petrecerea se poate decora din loc in loc cu clasicii dovleci Jack O’Lantern sculptati in forme cat mai inedite, iar daca vreti puteti avea chiar si un concurs de dovleci sau chiar o tombola, unde oaspetii vor extrage mici bilete cu „daruri”, care mai de care mai ciudate, dintr-un dovleac urias.

Tot din loc in loc puteti pune in camera lumanarele care sa imprastie o lumina difuza, in dovleci de dimensiuni foarte mici. Astfel de suporturi de lumanari pot fi folosite si pentru mese. Tot pe masa puteti decora si cu pahare inalte si groase tip sonda, cu bombonele, si pentru a arata cat mai special puteti chiar sa lipiti pe pahare mustati sau papioane, buze, etc. Nu uitati de turta dulce sau prajiturelele in forma de scheleti sau lilieci, un candy bar cu forme cat mai inedite, si o masa tapetata cu frunze de stejar pe care le puteti picta astfel incat sa dea fiori invitatilor.